Top 5 cele mai bune filme ale lui Audrey Hepburn, pentru serile reci de toamna
3/37345
calendar_month 17 Nov 2015, 00:00
Una dintre actritele favorite ale epocii de aur hollywoodiene, renumita nu numai pentru abilitatile sale actoricesti, ci si pentru simtul estetic desavarsit si frumusetea delicata, aproape nepamanteana, Audrey Hepburn va ramane nemuritoare in istoria cinematografiei, dar si a modei.

Iata un top 5 al celor mai iubite filme ale lui Audrey, insotit de catre o tinuta fabuloasa, reprezentativa pentru fiecare pelicula!
5. My Fair Lady, 1964
Mitul lui Pygmalion, o opereta compusa de Frederick Loewe si o piesa a lui G.B.Shaw.: se numara printre sursele de inspiratie ale acestui film cu Audrey Hepburn, dar si printre argumentele cu care poti contracara orice rauvoitor, care ar indrazni sa afirme ca peliculele divei de la Hollywood sunt doar simple expozitii de moda.

Comedia muzicala o are drept protagonista pe Eliza Doolittle, o florareasa pe care Profesorul Henry Higgins (Rex Harrison) planuieste sa o transforme intr-o adevarata doamna, pentru a demonstra ca o educatie temeinica va invinge intotdeauna obarsia obscura a unui personaj. Venit destul de tarziu in cariera lui Audrey, acest rol i-a intarit statutul de star, cu toate ca a aprins si cateva controverse: actrita a fost distribuita in locul lui Julie Andrews, cea care fusese protagonista a piesei de teatru din anii '50, si, mai mult, vocea sa a fost dublata, in secventele in care trebuia sa cante.

Personajul ingenuei care sfarseste prin a fi cucerita de barbatul care ii deschide portile lumii mai fusese jucat de Hepburn anterior, ceea ce nu inseamna ca ea nu a infuzat naturalete si farmec Elizei, fiind vibranta, atunci cand interpreta o simpla florareasa, si sofisticata, atunci cand aceasta devine o mare doamna.

Tinuta care ne-a cucerit in acest film cu Audrey: costumul pe care Eliza il poarta la hipodrom, in nuante de alb si negru. Este suficienta pentru a ne face sa dorim sa luam cursuri de echitatie!

CITESTE mai departe pe DIVAHAIR.RO