Trei lucruri pe care ar trebui sa le cunoasca orice tanar care doreste sa cumpere sau sa isi construiasca o locuinta
3/37946
calendar_month 09 Mai 2016, 00:00
Traim intr-o tara racoroasa si, din pacate, confortul termic al locuintelor nu a fost, pentru multi ani, pe primele locuri in agendele constructorilor. In ultima vreme, insa, abordarea de a construi mult si prost a fost inlocuita cu cea care pune mai mult accent pe niste locuinte in primul rand confortabile. In mod cert, noile generatii de constructori au facut posibila aceasta schimbare, dar ea este mai specifica locuintelor mai noi, multe din cele vechi ramanand la un nivel inferior.

Asadar, indiferent daca se doreste construirea unei case sau reabilitarea ei, confortul termic si rezistenta in timp sunt doua elemente esentiale. Si nici nu este greu ca ele sa fie obtinute, pentru ca, in ziua de astazi, exista toate pistele necesare: materiale, firme profesioniste care sa realizeze lucrarile si disponibilitate. Acestea fiind spuse, daca si tu te pregatesti sa te muti intr-o casa noua sau daca vrei sa fii informat in legatura cu modul ideal in care ar trebui sa iti construiesti locuinta, iata care sunt trei elemente la care trebuie sa fii atent si in care merita sa investesti, pentru ca te vor scuti de multe neplaceri pe parcurs.
Termoizolatia
Acest proces nu se facea inainte de 1989 si, daca se facea, cu siguranta nu era la nivelul lucrarilor din ziua de astazi. Tocmai de aceea, in prezent, blocurile mai vechi trec prin ample procese de termoizolatie iar acestea pot sa fie realizate chiar si cu bani de la primarie.

Pe de alta parte, majoritatea blocurilor construite in ultimii 10 ani au parte de un strat protector de termoizolatie. Este varianta mai simpla si mai economica si, de aceea, merita sa fie pusa in aplicare si pentru o casa. Practic, termoizolatia adauga un strat suplimentar pe perete, care are rolul de a pastra caldura inauntru si frigul afara. Iar, pe timp de iarna, acesta poate sa aduca in plus chiar si trei, patru grade, adica o diferenta importanta.

Dincolo de necesitate si de avantaje, insa, importante sunt materialele de constructie folosite pentru o astfel de lucrare. Asta pentru ca ele sunt diverse si exista mai multe caracteristici in functie de care pot sa fie judecate. Cele mai importante sunt capacitatea de izolare termica, pretul si accesibilitatea si in functie de acestea vom discuta si noi.

Caramida fara termosistem, spuma rigida sau placile minerale sunt cateva dintre materialele mai putin utilizate in procesul de termoizolatie. Cele mai des utilizate sunt insa polistirenul expandat si vata minerala. In primul rand, acestea sunt si mai ieftine, dar si reusesc sa ofere o calitate suficienta pentru a fi variante la indemana pentru toata lumea. Bineinteles, parerile sunt impartite in privinta superioritatii uneia sau a celeilalte variante si ele pot sa fie utilizate si impreuna, pentru a scapa de orice grija.
Hidroizolatia
Poate ca, la prima vedere, veti spune ca nu este nevoie de asa ceva, dar cum infiltrarile de apa sunt extrem de periculoase pentru orice cladire, ar fi cazul sa reconsiderati. Este adevarat ca o casa sau chiar un bloc nu necesita suprafete la fel de mari ca o parcare, sa spunem, dar, daca ai un pod sau o terasa, atunci ar trebui sa iei in considerare si acest lucru.

Hidroizolatiile sunt realizate cu ajutorul polistirenului extrudat si a membranei bituminoase care este pusa sub si deasupra acestuia. Iar daca termoizolatia peretilor mai poate sa fie realizata si de catre un muncitor amator, in cazul hidroizolatiei este nevoie de interventia unei firme de specialisti, cu unelte pe masura.Hidroizolatiile podurilor sau ale teraselor pot sa fie realizate impreuna cu termoizolatia, caz in care modul de asezare a materialelor se schimba. La fel, daca terasa este una circulabila, procesul devine unul mai complex si necesita si un strat de pavele. In plus, acum sunt la moda si terasele cu vegetatie, iar proiectul acestora se complica destul de mult.

Toate acestea sunt argumente care ar trebui sa te conduca la ideea angajarii unei firme specializate. In plus, vei primi si garantie si, pentru cel putin 10 ani, ar trebui sa stai linistit si sa nu iti mai faci griji din cauza apei (nicio lucrare nu este “pe viata” si hidroizolatia, precum toate celelalte, trebuie sa fie refacuta dupa o anumita perioada).
Alege doar materiale de calitate si ajutor specializat
Fie ca ne referim la caramida, blocuri ceramice, ciment, adezivi sau orice altceva, este imperativ ca materialele utilizate sa fie unele de cea mai inalta calitate pentru ca locuinta ta sa fie una durabila si confortabila in egala masura. Chiar daca ele par sa coste un pic mai mult la prima vedere, nu trebuie sa te gandesti decat la faptul ca, in timp, investitia va fi recuperata. Una este sa cumperi ieftin si sa schimbi des si alta sa cumperi un pic mai scump, dar sa nu mai schimbi niciodata.

Acelasi lucru functioneaza, prin extensie, si cand vine vorba despre angajarea unei firme de specialitate. La prima vedere, exista si unele lucrari care pot sa fie realizate doar de catre tine. Si chiar asa si este, pentru ca oricine poate sa dea cu var sau sa repare o crapatura. Insa, atunci cand vine vorba de constructia sau reabilitarea unei locuinte, orice detaliu conteaza si acestea sunt cunoscute doar de specialisti. Astfel, nu va trebui sa iti faci griji in legatura cu durabilitatea lucrarilor, nici cu materialele consumate (cand nu esti specialist, exista riscul fie sa cumperi prea mult, fie sa folosesti prea mult) si totul se va termina mai repede, fara un efort din partea ta.

Daca locuiesti in Bucuresti sau in apropiere, o solutie de firma poate sa fie Hidroizolatii Conduraru. Acestia au o experienta de peste 12 ani, un portofoliu bogat, atat in privinta proiectelor civile cat si a celor industriale si angajati dintre cei mai buni. Acestia realizeaza lucrari de hidroizolatie, dar si de termoizolatie pentru terase, gradini, bazine, poduri sau parcari, deci cam tot ceea ce ai avea nevoie. O prezentare mai exacta a serviciilor oferite de aceasta firma puteti gasi aici. Si, nu uita, sa lucrezi cu o firma este necesar, pentru ca doar asa iti asiguri integritatea si rezistenta in timp a lucrarilor, de orice fel ar fi ele.