Trucurile care iti usureaza viata cand esti student
4/42611
calendar_month 14 Sep 2023, 12:25

Viata de student poate fi provocatoare si plina de schimbari, dar exista cateva modalitati de a obtine mai mult confort in aceasta perioada. Asadar, atunci cand iti doresti sa iti usurezi traiul de zi cu zi, e important sa apelezi la anumite trucuri, in functie de nevoile si de obiectivele pe care le ai. Iata la ce este necesar sa fii atent. 

Planifica-ti cu atentie bugetului

Atunci cand esti student, gestionarea banilor devine o abilitate esentiala pentru a avea parte de confort si pentru a face fata cu succes cerintelor financiare ale vietii academice. Incepe prin a calcula toate sursele tale de venit lunar. Acestea pot include bursele sau ajutoarele financiare, venitul dintr-un job part-time, sustinerea oferita de parinti sau orice alta sursa de bani. 

Urmatorul pas este sa identifici si sa-ti faci o lista cu cheltuielile esentiale. Acestea includ costurile de cazare, mancare, taxele scolare si cele pentru materialele didactice. Un aspect important al planificarii bugetului este sa incluzi si un fond de economii. Incearca sa economisesti o suma mica de bani in fiecare luna pentru a face fata cheltuielilor neprevazute sau pentru a te pregati pentru obiectivele pe termen lung.

Odata ce ai stabilit bugetul, urmeaza-l cu strictete. Tine evidenta cheltuielilor tale si asigura-te ca nu depasesti limitele stabilite pentru fiecare categorie. Utilizarea unei aplicatii de gestionare financiara poate face acest proces mai usor si mai eficient. 

Ia-ti o masina personala

Una dintre cele mai semnificative modalitati de a-ti imbunatati confortul cand esti student este sa-ti achizitionezi o masina personala. Cu toate ca transportul public poate fi o optiune, exista numeroase avantaje ale detinerii unui automobil propriu in timpul anilor de studentie. De aceea, poti apela la sprijin financiar din partea parintilor ca sa-ti puna la dispozitie un model fiabil si sigur precum o Dacia Spring.

Cu o masina personala, te poti deplasa rapid si eficient la cursuri, la munca si la oricare alta destinatie. Nu mai trebuie sa astepti mijloacele de transport in comun sau sa depinzi de alt sofer. 

Cu masina ta personala, poti explora mai usor orasul si imprejurimile acestuia. Ai posibilitatea de a face excursii de weekend sau de a descoperi locuri noi si interesante in timpul pauzelor dintre cursuri. 

Mentine un stil de viata activ si sanatos

Un alt aspect crucial in asigurarea confortului si succesului tau ca student este mentinerea unui stil de viata activ si sanatos. Exercitiile fizice regulate aduc multiple beneficii pentru sanatatea ta. Miscarea ajuta la eliberarea stresului si a tensiunii, imbunatateste starea de spirit si creste nivelul de energie. In plus, sportul sustine sanatatea cardiovasculara si poate ajuta la mentinerea unei greutati corporale optime.

O alimentatie echilibrata este esentiala pentru a-ti mentine starea de sanatate si pentru a-ti oferi energia necesara in timpul studiilor. Consuma o varietate de alimente, inclusiv fructe, legume, proteine slabe si cereale integrale. Evita consumul excesiv de zahar, alimente procesate sau bogate in grasimi saturate. O alimentatie sanatoasa poate imbunatati memoria, concentrarea si performanta scolara.

Examenele si invatatul pot genera stres si presiune. Invatarea tehnicilor de gestionare a stresului, cum ar fi meditatia, yoga sau respiratia profunda, iti pot oferi instrumentele necesare pentru a face fata situatiilor tensionate. O minte relaxata si linistita te va ajuta sa iei decizii mai bune si sa te concentrezi mai eficient.Somnul adecvat este esential pentru sanatatea ta mentala si fizica. Incearca sa mentii un program regulat de somn si sa dormi suficient pentru a te odihni. Lipsa somnului poate duce la o scadere a concentrarii, a memoriei si a performantei academice. 

Asadar, daca vrei sa iti usurezi viata cand te afli pe bancile facultatii, poti tine cont de sfaturile de mai sus. In primul rand, stabileste-ti o lista cu prioritati, iar dupa aceea, ia masurile necesare ca sa-ti atingi obiectivele. Indiferent de planurile pe care le ai, asigura-te ca esti consecvent. 

Sursa foto: Shutterstock.com