Uimitor! Ce se intampla cu corpul tau daca mananci ghimbir in fiecare zi
calendar_month 14 Mar 2016, 00:00
Ghimbirul este o planta descoperita initial in China. In prezent, s-a raspandit in intreaga lume, radacina sa este frecvent utilizata pentru a condimenta preparatele alimentare. In multe tari, este de asemenea utilizata in scopuri medicinale.
Iata cateva dintre efectele pe care aceasta planta le are asupra organismului uman:
Lupta cu celulele canceroase
Potrivit medicilor de la Universitatea din Michigan, ghimbirul este capabil da distruga celulele cancerului ovarian. Viteza sa de distrugere a celulelor este mai mare si mai sigura pana si decat efectul chimioterapiei. Rapoartele sugereaza, de asemenea, ca persoanele care ingereaza rizomi de ghimbir au niveluri prezinta un nivel scazut de inflamatie a colonului si a intestinului gros, reducand astfel riscul de a face cancer de colon.
Reduce inflamatia
Ghimbirul este format din gingerol, un compus care se prezinta ca un instrument benefic in combaterea inflamatiilor celulare. Cercetarile efectuate pe pacienti care se confruntau cu artrita si dureri musculare si care au consumat zilnic ghimbir pentru o perioada mai lunga de timp au aratat o ameliorare semnificativa a durerii si a inflamatiei. Ghimbir poate fi, de asemenea, extrem de benefic pentru pacientii care se confrunta cu boli cauzate de inflamatie celulara, de exemplu, obezitatea, diabetul si boala Alzheimer.
Opreste refluxul gastric
Cercetatorii au contrastat ca anumiti compusi din ghimbir sunt asemanatori celor meniti sa blocheze acidul gastric care provoaca numeroase probleme, printre care ulcer sau cancer la stomac. Ba chiar ghimbirul ar fi de sase ori mai bun decat medicamentele.
Previne greturile matinale
Se recomanda ca femeile insarcinate sa ceara sfatul medicului lor inainte de utilizarea oricarei plante medicinale sau medicament. Unele femei au marturisit faptul ca ghimbirul le-a ajutat sa depaseasca mai usor starea de greata si varsaturi resimtita de obicei dimineata. Doza este, de obicei, prescrisa sub forma unor comprimate de 200 mg la fiecare patru ore.
Imbunatateste digestia si opreste flatulenta
Ghimbirul este o planta aromatica utilizata pentru calmarea problemelor stomacale. Fierbe cateva felii de ghimbir si indulceste infuzia cu miere cruda. Impotriva flatulentei, medicii prescriu de obicei doze de 250 pana la 500 de mg de trei ori pe zi.
Amelioreaza durerile de cap
Combinand ghimbir cu ardei iute si menta vei obtine bautura perfecta pentru a scapa de o migrena. In apa clocotita, ar trebui sa adaugi un varf de cutit de piper iute si o lingurita plina de menta uscata, apoi sa adaugi felii de ghimbir si se lasi la foc mic pentru a face bautura mai puternica. Indulceste cu miere cruda.
Noutati