VIATA CU UN ANIMAL DE CASA
calendar_month 28 Ian 2008, 00:00
Daca esti o persoana extravaganta un caine, pisica sau papagal nu mai pot sa iti satisfaca nevoia de afectiune. De aici a venit si moda sarpelui de casa (in casa), a porcului, nevastuica sau soparla casnica.
Orice mamifer, peste, pasare sau reptila care intra in casa are sanse sa devina iubitul animal de casa al cuiva. Dar nu conteaza cat de veninos este animalul daca el poate sa iti ofere confortul psihic pe care orice companion ti-l da.
Utilizarea terapeutica a animalelor de casa a castigat din ce in ce mai mare atentie in ultimii ani, tratamentul fiind aplicat unei mari varietati de pacienti cu boli incurabile sau pentru batrani.
Spre deosebire de relatiile inter-umane care sunt caracterizate de un grad mai mare de complexitate si imprevizibilitate, legatura spirituala cu un animal este totodata si o sursa de confort si o modalitate de exercitarea atentiei.
Animalele trezesc in noi instinctul de protectie, ne fac sa ne simtim in siguranta si acceptati neconditionat.
Ele sunt cei mai devotati prieteni ai omului, iar in Spania acestea sunt sarbatorite in fiecare an la festivalul dedicat sfantului patron al animalelor `San Anton`.
In cadrul ceremoniei din timpul festivalului animalelor care se serbeaza in Madrid, preotul binecuvateaza necuvantatoarele.
Acest obicei este celebrat in mai multe zone ale Spaniei perioada in care stapanii isi aduc animalele de casa sau animalele din ferma in biserici pentru a fi binecuvantate.
Noutati