VIDEO Cum reactioneaza corpul si mintea atunci cand murim? Chimistii au oferit raspunsul!
3/37243
calendar_month 03 Nov 2015, 00:00
Multa lume se intreaba ce se intampla cu noi atunci cand murim si cum "traieste" o persoana moartea, iar acum oamenii de stiinta de la American Chemical Society au incercat sa ofere un raspuns plauzibil.

Expertii au realizat si un filmulet prin intermediul caruia incearca sa arate ca frica, durerea si apoi un fenomen misterior prin care creierul prinde viata chiar inainte de clipa mortii sunt trairile pe care le incearca omul inainte de a muri.

Chimistii au realizat experimentul pe creierul unor persoane care se uitau la un film de groaza si aveau trairile unei persoane care era urmarite de un criminal. Cei de la American Chemical Society au afirmat ca au facut aceasta experienta deoarece experienta celor care urmaresc o pelicula horror este similara cu cea de a fi efectiv acolo, cu diferenta ca trairile ar fi mai intense in realitate. Insa, adrenalina si frica se activeaza la fel in ambele cazuri.

Frica

Aceasta senzatie ii determina pe oameni sa fuga sau sa tipe. Astfel, mintea si corpul sunt alertate ca exista un pericol, iar procesul chimic ii permite organismului sa ia masuri. Informatiile senzoriale sunt trimise prin sistemul nervos central si in talamus, apoi sunt transmise in alte parti din creier, noteaza cei de la Adevarul. Astfel, adrenalina este pompata in organism si in fluxul de sange se trimite glucoza.

Durerea

Daca fuga si tipetele sunt in zadar, iar pericolul este in continuare foarte mare, victima incepe sa resimta o mare durere. Neuronii numiti nociceptori trimit mesaje la creier, iar acestea sunt colectate de talamusul care, la randul sau, incearca sa determine creierul sa faca tot ce poate pentru a opri alta ranire.

Moartea

Creierul ramane activ si dupa moartea clinica, iar studiile arata ca un val de activitate finala, fenomen asociat in mod normal cu starea de constienta cuprinde creierul. Cresterea activitatii ar putea fi responsabila pentru experientele din apropierea mortii, dupa care intervine moartea biologica.

Vezi video aici