AGENTIE DE CREDITE PENTRU VIITORII STUDENTI
4/4638
calendar_month 10 Sep 2007, 00:00
Aspirantii la statutul de student vor avea la dispozitie o Agentie de Credite, de unde vor putea sa imprumute bani atat pentru taxele de scolarizare, cat si pentru alte cheltuieli, dupa cum a precizat ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, la acest sfarsit de saptamana. Ministrul a declarat, la Costinesti, ca a propus, in legea privind invatamantul superior, infiintarea unei astfel de surse de finantare pentru tineri.

Potrivit acestuia, banii impru-mutati ar trebui returnati Agentiei abia dupa finalizarea studiilor si gasirea unui loc de munca. Adomnitei crede ca, in acest fel, studentii vor putea invata in marile orase.

El a explicat ca banii ar putea fi dati nu atat pentru taxa la facultate, cat pentru chirie, imbracaminte, hrana si alte cheltuieli pe care un student care nu are alt suport nu si le poate permite.

Presedintele Consiliului National al Rectorilor, Ecaterina Andronescu, a declarat, la randul ei, ca propunerea de finantare a studentilor este un lucru care i-ar putea atrage pe tineri.

Ea crede insa ca, in Romania, nu exista un sistem dezvoltat al creditarii si absorbtiei de fonduri pe aceasta cale de catre studenti, din cauza ca exista o retinere, si anume - odata angajat intr-un credit, tanarul va trebui sa il restituie.