studentie.ro  » info-studentie » financiar » BRD SI ANIMMC AU SEMNAT UN PROTOCOL PENTRU FINANTAREA IMM - URILOR

BRD SI ANIMMC AU SEMNAT UN PROTOCOL PENTRU FINANTAREA IMM - URILOR

Publicat: 17 Apr 2007 | Vizualizari: 2358


BRD - Groupe Societe Generale a semnat impreuna cu ANIMMC un protocol de colaborare care vizeaza sustinerea investitiilor realizate de intreprinderile mici si mijlocii si microintreprinderi, se arata intr-un comunicat. Protocolul are ca obiect co-finantarea a 2 programe de sustinere financiara si pregatirea antreprenoriala a reprezentantilor sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, precum si ai microintreprinderilor.

Pe de o parte, BRD va participa la programul national multianual, pe perioada 2006 - 2009, de sustinere a investitiilor realizate de catre intreprinderi nou infiintate si microintreprinderi, precum si a investitiilor de modernizare si retehnologizare a intreprinderilor mici si mijlocii.

Pe de alta parte, banca va cofinanta si creditele acordate in cadrul programului pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare - START 2007. Acest program are in vedere dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale bazate pe cunoasterea si gestionarea optima a resurselor, in vederea adaptarii la rigorile determinate de globalizarea pietelor si integrarea Romaniei in UE, precum si sprijinirea dezvoltarii firmelor nou - infiintate (start-up-uri) prin facilitarea accesului acestora la finantare.

Schema de finantare prevede ca 60% din valoarea eligibila a proiectului de investitie sa fie acordata de catre ANIMMC sub forma de alocatie financiara nerambursabila (maximum 50.000 de euro pentru intreprinderi mai vechi de 2 ani si maximum 10.000 EUR pentru intreprinderi nou infiintate), 25% din valoare va fi acoperita de catre banca, sub forma de credit, iar 15% va fi aportul in numerar al beneficiarului, care va fi depus in prealabil in contul deschis la institutia creditoare, conform conditiilor ANIMMC.


 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-08-13 00:00:00 - 2022-09-08 00:00:00