Cum sa treci cu bine peste un impas financiar
3/38799
calendar_month 09 Feb 2021, 00:00
Fiecare student, mai devreme sau mai târziu, se confruntă cu probleme financiare. Pentru că banii pe care îi ai la dispoziție în această perioadă a vieții tale sunt limitați, e posibil să te întinzi mai mult decât îți permite plapuma și să nu te încadrezi în bugetul lunar. Oricând pot apărea cheltuieli neprevăzute, iar din cauza asta, toate planurile îți vor fi date peste cap. Deci, iată câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora să treci cu bine peste un impas financiar.

Cere ajutorul părinților

Părinții tăi te vor iubi mereu necondiționat și vor fi primii care îți vor sări în ajutor atunci când ai o problemă. Indiferent de circumstanțe, la ei trebuie să apelezi inițial. În primul rând, pentru că te vor ajuta cu sfaturi prețioase pentru a găsi soluția potrivită. Pentru că, până la urmă, nu toate problemele se rezolvă cu bani, ci poate ai nevoie doar de o vorbă înțeleaptă. Poate că ți s-a defectat mașina, iar tatăl tău știe exact cum să o repari, fără să fii nevoit să mergi la service. De asemenea, dacă ai o perioadă încărcată și nu mai ai nici timp, nici bani, ca să gătești, poți apela la ei ca să îți trimită pachet.

Apelează la o soluție rapidă dacă ai o urgență

Dacă ai o urgență, trebuie să acționezi rapid și să nu mai stai pe gânduri. De exemplu, dacă ești nevoit să plătești chiria, întreținerea sau reparațiile locuinței nu mai suportă amânare, dar nu ai suficienți bani la momentul respectiv, poți aplica online, rapid, pentru un credit pana la salariu. Astfel, vei ieși din acest impas financiar. Aceasta este soluția optimă, mai ales când părinții sau prietenii nu te pot ajuta în timp util cu suma de bani de care ai nevoie. Astfel, vei evita diverse situații neplăcute, precum evacuarea din locuință sau să rămâi fără căldură și apă caldă pe timpul iernii.

Strictul necesar

La fel ca Mowgli și Baloo, odată ce nu te-ai încadrat în buget, trebuie să strângi cureaua și să îți cumperi doar strictul necesar. În loc să îți cumperi o cafea scumpă, bea-o acasă. Dacă nu mai ai mulți bani la dispoziție, să comanzi mâncare nu ar fi o decizie înțeleaptă. Prin urmare, până te pui pe picioare, ai face bine să mergi pe burtă, nu la propriu, ci din punct de vedere financiar. Pentru că, altfel, dacă vei face cheltuieli nesăbuite în continuare, te vei afunda în mlaștina datoriilor. Așa că fii cumpătat ca să treci peste problemele legate de bani.

Învață din greșeli și fă economii

E foarte important să înveți din greșeli în viață și indicat ar fi să nu le mai repeți. De aceea, ca să nu te mai trezești într-o astfel de situație neplăcută și să nu ai suficienți bani în cazul unei urgențe, apucă-te să pui deoparte o sumă de bani. Stabilește-ți o sumă pe care lună de lună să o pui în pușculiță și nu te atinge de ea decât atunci când este cazul. Pe de altă parte, dacă vei fi stabil financiar și pregătit pentru orice impediment care ar putea apărea, cu acei bani pe care i-ai strâns poți merge într-o vacanță sau să îi investești în altceva. De exemplu, îți poți cumpăra un laptop nou sau o mașină second-hand. Ideal ar fi să ai totuși o rezervă de bani, pentru situații neprevăzute, sau măcar să ai o persoană de nădejde, precum părinții, care îți vor fi plasa de siguranță atunci când o să ai o anumită problemă.Până la urmă, în funcție de context, tu știi cel mai bine ce ai de făcut și la cine să apelezi. Atât timp cât ești responsabil și îți gestionezi bugetul cum trebuie, vei evita apariția impasurilor financiare.

Sursă foto: pexels.com