studentie.ro  » info-studentie » financiar » LA CE BANCI GASIM CREDITE IPOTECARE CU DOBANZI MICI

LA CE BANCI GASIM CREDITE IPOTECARE CU DOBANZI MICI

Publicat: 12 Apr 2007 | Vizualizari: 7005


fCele mai mici dobanzi la creditele ipotecare in euro le gasim la banci precum UniCredit, HVB Tiriac Bank sau Banca Romaneasca. Este vorba de credite cu dobanzi sub 6%. Exista insa diferente legate de tipul de dobanzi. La Banca Romaneasca avem o dobanda fixa in primul an de creditare de 5,9%, dupa care se aplica o dobanda variabila, in acest moment de 7,25%. In cazul UniCredit si HVB Tiriac Bank este vorba de o dobanda variabila pe toata perioada de creditare, de 5,95% pe an.

Top dobanzi fixe in primul an la credite ipotecare in euro

1. Banca Romaneasca: 5,9%

2. BCR: 6,2%

3. ING: 6,75%

4. Bancpost: 6,9%

Top dobanzi variabile la credite ipotecare in euro

1. UniCredit/HVB Tiriac Bank: 5,95%

2. Raiffeisen Bank: 6,9%

3. Banca Romaneasca: 7,25%

4. BCR: 8,7%

5. Banca Transilvania: 8,75%

6. Bancpost: 8,9%

Dobanzile in franci elvetieni sunt cele mai mici

Daca vreti dobanzi si mai mici, gasiti in franci elvetieni (CHF). La Banca Romaneasca, dobanda este de 4,5%, fixa in primul an, la Raiffeisen avem o dobanda de 4,9% iar la Bancpost de 4,85%.

In schimb, dobanzile la creditele in lei sunt duble: La Banca Romaneasca avem o dobanda de 8,8% la lei, fixa in primul an, apoi variabila, de 10,95% in prezent.

Conditii de obtinere a creditului de la Banca Romaneasca

Pentru a obtine un credit ipotecar trebuie sa ai o varsta intre 20 si 65 de ani (la terminarea creditului), un venit lunar minim net al familiei de 200 euro si o vechime de cel putin 6 luni la locul de munca.

Un avantaj al acestui credit este ca nu se plateste niciun comision de analiza sau de acordare. Singurul comision care se percepe este cel de administrare, de 1% din valoarea creditului.

Daca doriti sa platiti rate in avans, veti avea de achitat un comision de rambursare in avans de 4%, aplicat la suma platita in avans. Asigurarea locuintei este oferita de catre banca.

Etapele obtinerii unui credit ipotecar de la Banca Romaneasca

Primul pas

Pentru a obtine creditul trebuie sa mergeti la banca cu: adeverinta de salariu, o factura de utilitati, cartea de identitate.

Pasul doi

Dupa depunera actelor urmeaza preaprobarea dosarului si primirea unei scrisori de confirmare prin care vi se acorda o garantie privind acordarea creditului. Scrisoarea este valabila trei luni, timp in catre trebuie sa va gasiti locuinta ce urmeaza sa o cumparati.

Pasul trei

Dupa ce ati gasit casa, veniti la banca cu actele de vanzare-cumparare in original, cu cadastrul si intabularea si platiti o taxa de evaluare de 80 de lei (taxa impusa de BNR).

Pasul patru

Dupa ce prezentati aceste acte urmeaza aprobarea propriu-zisa. Mai intai trebuie sa mergeti la un notar pentru autentificarea actelor de proprietate si actelor de vanzare-cumparare a locuintei.

Daca alegeti un notar al bancii banii obtinuti in urma creditului vor putea fi ridicati de vanzator dupa semnarea actelor de vanzare-cumparare. Daca alegti un alt notar, banii vor fi blocati intr-un cont ESCROW pana la eliberarea extrasului de carte funciara in favoarea bancii.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-08-08 00:00:00 - 2022-09-06 00:00:00