studentie.ro  »  Info studentie  »  Financiar  »  OTP BANK NU EXCLUDE ELIMINAREA AVANSULUI

OTP BANK NU EXCLUDE ELIMINAREA AVANSULUI

2/25291
calendar_month 11 Mai 2007, 00:00
OTP Bank Romania a trimis setul de norme de creditare la Banca Nationala a Romaniei si nu exclude acordarea de imprumuturi fara avans in anumite conditii, a declarat directorul general al institutiei de credit, Laszlo Diosi. `Am trimis normele in urma cu cateva saptamani si acum purtam discutii cu BNR. Reglementarile actuale sunt restrictive, dar daca te uiti la situatia din tara, aceasta este foarte buna. Este partial consecinta reglementarilor BNR`, a afirmat Diosi.

Directorul OTP a aratat ca bancile nu trebuie sa satisfaca in orice conditii apetitul pentru creditare al populatiei. `Normele de creditare trebuie sa fie prietenoase cu clientul, sa echilibreze riscurile si sa fie placute de autoritatea de reglementare`, a spus Diosi.

El a aratat ca OTP ar putea acorda credite fara avans, insa acest lucru va fi analizat de la caz la caz. `Nu excludem aceasta posibilitate, dar trebuie sa fim siguri de ceea ce facem. Prezentarea unui avans arata seriozitate si ca persoana respectiva are capacitate de economisire. In unele tari unde avansul a fost zero pentru autoturisme, dupa 2-3 ani s-a ajuns la situatia in care acestea au inceput sa fie luate inapoi. Vrem sa evitam o asemenea situatie`, a aratat Diosi.