studentie.ro  » info-studentie » financiar » PERIOADA DE GRATIE MARESTE CREDITUL PENTRU CASA

PERIOADA DE GRATIE MARESTE CREDITUL PENTRU CASA

Publicat: 17 Apr 2007 | Vizualizari: 1029


Pina la intrarea efectiva in vigoare a noilor norme de creditare, bancile continua sa agate clienti prin vechile metode.

Pina cind BNR va analiza normele interne ale bancilor, majorarea plafonului de indatorare si reducerile de avans ramin promisiuni. Cresterea plafonului de indatorare, adica a procentului minim din venitul net pe care bancile il impun pentru a acoperi costul ratei, si cea a dobinzilor aferente sau reducerea avansului vor fi avantajele exploatate de banci in folosul clientilor.

Primele banci care au reactionat la `relaxarea` gradului de indatorare au fost Bancpost si Piraeus Bank, care au anuntat deja un nou grad maxim de indatorare de 40%, indiferent de natura creditului (de consum, ipotecar), iar Alpha Bank a anuntat reducerea avansului la creditele imobiliare, pina la 15%. Deocamdata, bancile folosesc aceleasi vechi metode de a promova noi produse, perioade de gratie extinse, scaderi de comisioane pe termen limitat si altele asemenea.

Bancpost largeste nisa francilor elvetieni

Bancpost a anuntat ieri ca ofera tuturor acelora care isi doresc o casa solutia GigaCredit pentru locuinta. Cu un GigaCredit de la Bancpost, un client cu un venit net de 2.000 de lei pe luna, fara alte datorii, poate obtine un credit in franci elvetieni de pina la 84.500 (echivalentul a 51.600 de euro), pentru 30 de ani, fata de aproximativ 63.600 de franci elvetieni (echivalentul a 38.700 de euro), pentru aceeasi perioada, cit putea obtine pina acum cu acelasi venit. Desi asa ar parea, nu este vorba despre o crestere a plafonului de indatorare.

Cum scade gradul de indatorare

Creditul ipotecar GigaCredit are o perioada de gratie cuprinsa intre 3 si 12 luni, in functie de nevoile imprumutatului, caruia ii scade gradul de indatorare si creste, astfel, suma ce poate fi accesata. `Aceasta perioada de gratie usureaza pe de-o parte accesul la un credit mai mare, iar pe de alta parte permite o rambursare mai usoara in lunile imediat urmatoare investitiei`, explica Dan Grigoriu, director Mortgage Lending Business Unit. Este, de asemenea, deschisa si optiunea refinantarii unui credit existent cu un GigaCredit. Pina la 15 iunie, Bancpost ofera clientilor posibilitatea de a se bucura de un GigaCredit cu zero comision de acordare. Banca a mentinut si pentru GigaCredit aceeasi dobinda de 4,85% la imprumuturile pentru locuinta in franci elvetieni.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-08-08 00:00:00 - 2022-08-18 00:00:00