studentie.ro  » info-studentie » financiar » SCHIMBUL VALUTAR, DOAR PE BAZA DE CONTRACT

SCHIMBUL VALUTAR, DOAR PE BAZA DE CONTRACT

Publicat: 13 Apr 2007 | Vizualizari: 1051


Clientii caselor de schimb valutar sunt obligati, incepand de ieri, sa completeze la ghiseu, in momentul in care doresc sa faca o tranzactie, un formular care trebuie semnat atat de ei, cat si de angajatii acestor firme, potrivit unui ordin emis de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

Prin aceasta decizie se urmareste informarea clientilor de catre casele de schimb valutar in legatura cu comisionul si cursul de schimb practicate.

Formularul este un fel de contract intre casa de schimb si cel care vinde sau cumpara valuta. In acest fel, se doreste evitarea situatiilor in care clientii se plang ca nu au vazut adevaratul curs la care au schimbat banii sau nu au stiut comisioanele practicate. Formularele nu inlocuiesc bonurile fiscale care se dau acum la orice tranzactie. Acestea vor fi insa eliberate doar dupa ce noile formulare sunt semnate. Pentru clientii straini, formularele sunt tiparite si in limba engleza. Ordinul ANPC a fost publicat ieri in Monitorul Oficial

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-08-08 00:00:00 - 2022-09-04 00:00:00