IE Law School sau drumul catre o cariera de succes
3/32081
calendar_month 06 Feb 2014, 00:00
In anul III la Facultatea de Drept am decis ca cel mai bun pas catre cariera dorita ar fi sa urmez cursurile unui master. In mod cu totul intamplator am vazut o reclama la IE Law School intr-un supliment Financial Times.

Masterul prezentat acolo era exact ceea ce imi doream: drept international si comparative, axat pe business si corporate, cu modul de “business administration”. Atractiv era si renumele scolii, care era in topul de Mastere al lui Financial Times; si desigur faptul ca masterul se tinea in Madrid. Cateva luni mai tarziu am fost admisa in programul International LLM la IE Law School.

Pot spune sincer ca acest master a fost una din cele mai bune experiente (daca nu cea mai buna) din viata mea; si asta din mai multe puncte de vedere.

Masterul in sine mi-a aratat ce inseamna de fapt sa fii avocat, dar intr-un mediu sigur. Am invatat sa lucrez in echipa si am invatat cat de important este sa lucrezi eficient; si credeti-ma am muncit din greu.

IE m-a pregatit intens pentru viitoare mea cariera, dar a mai facut un lucru: mi-a pus in cale niste oameni care imi vor fi prieteni pe viata, oameni de peste tot din lumea asta (din Chile pana in Australia), pe care nu ii voi uita niciodata.

Masterul International in Drept de la IE mi-a oferit multe oportunitati: am participat la multiple dezbateri si conferinte, unele in Romania, altele in afara, insa doua oportunitati ies in evidenta.

In primul rand este programul de Student Exchange, care a avut loc dupa terminarea cursurilor la IE. Schimbul de experiente a durat 5 luni si a avut loc la UC Hastings College of the Law, in San Francisco, California, SUA. In aceste luni am studiat drept american cot la cot cu studenti americani.

A doua mare oportunitate a fost participarea la si pregatirea pentru concursul Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot, o competitie de arbitraj international care a avut loc la Vienna. Acea competitie (si premiul pe care l-am primit), impreuna cu cele 3 cursuri de arbitraj de la IE, m-au facut sa imi dau seama ca vreau sa ma specializez in arbitraj comercial international. Din acest motiv, in prezent aplic la un master in acest domeniu.