studentie.ro  »  Info studentie  »  Interviuri  »  Sergiu Antohi: despre internshipul oferit de AIESEC

Sergiu Antohi: despre internshipul oferit de AIESEC

1/105628
calendar_month 27 Mai 2011, 00:00
Dupa escala avuta in Viena si o intarziere de o ora din cauza unei furtuni intr-un final m-am vazut ajuns in Basel - Elvetia, locul care avea sa-mi ofere o noua experienta atat pe plan profesional, cat si social ca si intern prin intermediul Programului Global de Internship-uri oferit de AIESEC.

Seara, la aeroport m-a asteptat un reprezentant AIESEC, care m-a preluat si dupa ce am vazut apartamentul in care voi sta mi-a aratat drumul pana la sediul companiei in care urma sa incep munca ziua urmatoare.

Cel mai tare mi-a placut ca in prima luna (cea de acomodare) aveam asignata o echipa de oameni care se ocupau de mine in sensul ca pentru ca eu sa-mi procur numar de telefon de Elvetia si conexiune la internet era responsabila o persoana care sa ma ajute; pentru abonament la transportul in comun si deschiderea unui cont in banca, o alta persoana si asa mai departe. Totodata la sosire am primit si un ghid/carte facuta de cei din AIESEC despre Elvetia si lucrurile pe care ar trebui sa le stiu despre Basel si obiceiurile de aici.

Primele impresii despre oamenii de aici au fost destul de placute, in ciuda faptului ca majoritatea prietenilor care intrasera in contact cu oamenii din Elvetia imi spusesera ca sunt destul de conservatori si inchisi. Locuiesc in Basel, care e al doilea oras ca marime din Elvetia, iar pilonii economici sunt doua mari companii farmaceutice cu sediul global aici (Novartis si Roche). Datorita acestui fapt orasul e usor cosmopolit, iar internationalii sunt destul de prezenti in viata de zi cu zi asta probabil fiind si motivul pentru care oamenii de aici se spune ca sunt ceva mai receptivi si mai calzi decat cei din restul Elvetiei.

Cat despre locul de munca - lucrez ca junior project manager la o companie de logistica si sunt implicat in activitatile unui proiect care se desfasoara la scara globala si are ca rol standardizarea, optimizarea si eficientizarea platformei operationale. E o activitate din care am invatat foarte multe si uneori poate fi solicitanta, dar totodata aduce cu sine si multe satisfactii. Atmosfera la munca este una degajata si totodata profesionista. Seful meu este german, iar colegii de birou - o elvetianca si un belgian cu care ma inteleg de minune.

Pe plan social AIESEC Basel m-a ajutat foarte mult si m-am integrat destul de usor in grupul si activitatile lor. Este poate cea mai mare provocare pe care o poti intalni intr-un internship international si anume aceea de a te adapta la un mediu total nou, de a vorbi intr-o alta limba si de a cauta sa-ti faci noi contacte si prieteni, iar AIESEC a fost un punct important de plecare - atat la petrecerile si evenimentele organizate de ei cat si la sedintele de local am intrat in contact cu oameni interesanti cu o experienta internationala destul de vasta cu care am schimbat impresii.

#romaniansaresmart

In general, experienta avuta pana acum m-a ajutat sa-mi largesc orizontul asupra perspectivelor si posibilitatilor de dezvoltare pe care le am si recomand oricui are ocazia de a pleca intr-un internship sa profite de aceasta experienta.

Sergiu Antohi
Membru AIESEC Bucuresti