studentie.ro  »  Info studentie  »  Interviuri  »  Testimonial Dragos Sarbu ? AIESEC Bucuresti: O parte din India

Testimonial Dragos Sarbu ? AIESEC Bucuresti: O parte din India

1/106381
calendar_month 08 Iun 2011, 00:00
Povestea mea cu AIESEC a inceput acum 4 ani când am aplicat pentru a deveni membru. Din pacate, atunci nu am fost acceptat. In urmatorii ani mi-am facut un grup de prieteni, si cu ajutorul unui drag prieten din AIESEC am reusit sa pastrez legatura cu organizatia.

Soarta ne-a adus impreuna primavara trecuta, cand am aplicat pentru Global Intership Program.

Imi doream sa merg intr-un loc nou si diferit si AIESEC mi-a oferit exact ceea ce cautam. India indeplinea toate criteriile mele pentru ca era o cultura complet diferita despre care stiam foarte putine lucruri si parea a fi o adevarata provocare . Am luat decizia sa plec in India timp de 3 luni intr-un stagiu de practica pe partea de dezvoltare, in partea de vest a tarii, in Gujarat. Am trait cu oameni din 12 tari diferite si a lucrat cu studenti si absolventi de la universitati de top din Marea Britanie. Am vizitat o tara am fost fascinat de ea si am ajuns sa cunosc un pic despre cultura ei. La Fundatia de Cercetare pentru Guvernare in India, am avut ocazia să scriu un raport academic in ceea ce priveste proiectul de lege de vot obligatoriu in statul Gujarat. Pentru a realiza acest lucru am facut un sondaj de opinie pe aproximativ 200 de persoane si am comparat cu exemple din alte tari.

India m-a invatat cum e sa traiesti de unul singur. Am gatit in lunile cat am stat in India cum nu am facut-o niciodata in viata mea. Am invatat cum sa fac fata situatiilor mai dificile si unei culturi atat de diferite ca cea a Indiei. Am invatat ca, desi India are o multime de oameni saraci si needucati ei cu totii fac eforturi uriase pentru a depasi acest lucru, pentru a deveni mai buni ca natiune. Poporul indian este un popor tenace si ambitions, cu valori si credinte religioase puternice.

La o luna de la intoarcerea mea din India, mi-am luat oportunitatea unei pozitii de leadership. Acum coordonez pentru AIESEC Bucuresti proiectul national Grow , editia de primavara 2011.

Am tot ceea ce poate fi mai bun posibil din ambele lumi : stagiu de practica international si oportunitatea de a coordona o echipa- experienta completa AIESEC.

#romaniansaresmart

Recomand un stagiu de practica international prin intermediul Global Internship Program tuturor studentilor. Se merita!