Testimonial Iulian Boia, membru AIESEC
2/23187
calendar_month 27 Mai 2011, 00:00
„Ma consider un norocos! In ultimile luni de mandat in cadrul echipei nationale de conducere a AIESEC Romania ma tot gandeam „Ce fain ar fi sa fac 2 internship-uri, unul pe Development si unul intr-o companie mare”... si intr-un final chiar am reusit!

Stagiul de Development l-am facut in Zilina (Slovacia), la sfarsitul verii lui 2010 intr-o mica firma antreprenoriala pornita de 3 Alumni AIESEC. Am avut sansa sa vad mai indeaproape ce inseamna antreprenoriatul, care sunt greutatile cu care te confrunti la inceput, care sunt lucrurile esentiale pe care trebuie sa te concentrezi. Pe linga lectiile astea foarte utile am capatat experienta intr-un domeniul total necunoscut mie – managementul deseurilor prin reciclare/reutilizare. Mediul de lucru a fost extraordinar, mi-am facut cativa prieteni in Zilina, am avut sansa sa fac cateva excursii prin Muntii Tatra si in Cehia si am ramas surprins sa vad ca totusi existe cateva diferente semnificative intre tarile din Europa de Est.

Daca primul internship a venit foarte repede (la 3-5 zile dupa ce am aplicat), cu cel corporate am avut mult mai mult de furca. Prietena mea incepuse deja un internship in Bruxelles iar, pentru ca, planul era sa raminem cat mai aproape, aria mea de cautare s-a restrins la cateva tari din Europa de Vest. Din ce mi-am dat seama cel mai greu este sa ajungi pe shortlist-ul de interviuri – eu am scris vreo 4-5 aplicari pentru Partenerii Globali ai AIESEC pina sa ajung la primul interviu, experienta asta poate fi destul de descurajanta dar nu ai de ales decat sa mergi inainte. Sansa mi-a suras din nou si dupa cateva saptamini am fost anuntat ca voi avea un interviu, iar la o saptamina dupa interviu am primit si vestea ca am fost acceptat.

Astfel, de la 1 decembrie 2010 lucrez pentru Alcatel-Lucent in Antwerp (Belgia) pe pozitia de Pricing Strategy Analyst. Cu ocazia asta am sansa sa invat cat mai multe pe propria piele despre ce inseamna viata ca angajat intr-o corporatie, cu bune si rele. Lucrez intr-o echipa de 5 oameni, extrem de diversa ca nationalitati (Brazilia, Olanda, Italia, Elvetia) si experiente anterioare. E un an in care mi-am propus sa-mi formez cunostinte si abilitati de lucru in marketing si management financiar, sa calatoresc cat mai mult prin Europa, sa invat limba franceza si sa-mi finalizez planurile pentru anii viitori.

#romaniansaresmart

In opinia mea, un internship reprezinta trecerea perfecta intre AIESEC si inceputul unei cariere si te poate ajuta sa experimentezi si sa vezi ce ti se potriveste cu adevarat. Ai toate optiunile deschise si te poti bucura de viata de zi cu zi, de prieteni noi si idei noi. E o sansa si, dupa cum spuneam la inceput, sunt un norocos!

Va doresc succes si va tin pumnii sa aveti parte de experiente cat mai faine!”

Iulian Boia