studentie.ro  »  Info studentie  »  Interviuri  »  Testimonial Monica Abrudan- AIESEC Cluj Napoca

Testimonial Monica Abrudan- AIESEC Cluj Napoca

1/106384
calendar_month 08 Iun 2011, 00:00
Buna, numele meu este Monica Abrudan, am 24 de ani si sunt programator. In primavara anului 2009 am hotarat sa incerc sa dau carierei mele un pic de culoare incercand sa ma implic in proiecte de dezvoltare sociala. Am incercat sa devin volunar ONU, UNICEF, dar am fost refuzata din cauza lipsei mele de experienta.

Din fericire AIESEC mi-a oferit sansa sa particip la un proiect de dezvoltare sociala prin intermediul Programului Global de Intershipuri. Am fost plecata timp de 2 luni in Egipt. Am lucrat intr-un ONG a carui scop era dezvoltarea oraselor si a satelor din jurul Alexandriei. Una dintre principalele mele responsabilitati a fost participarea la organizarea acestui proiect social.

Dincolo de experienta profesionala castigata, am castigat mult mai mult din punct de vedere al culturii in care am trait. Egiptul a fost prima tara pe care am vizitat-o in afara Europei. Am gasit o cultura cu traditii diferite, religie, mancare, relatii de familie, clima si trafic.

Imediat dupa ce m-am intors din aceasta prima experienta m-am zis ca nu este de ajuns si ca trebuie sa ma incerc altceva. Si astfel am inceput a doua experienta internationala prin intermediul AIESEC.

#romaniansaresmart

AIESEC mi-a oferit posibilitatea de a ma dezvolta din punct de vedere profesional si de a casiga experienta intr-un domeniu diferit.