Testimonial Simona Berbec, membra AIESEC
2/23188
calendar_month 27 Mai 2011, 00:00
Ma numesc Simona Berbec, am 24 de ani si din august 2010 desfasor un internship prin intermediul AIESEC in cadrul companiei Electrolux in Stockholm, Suedia.

In iunie 2009 am absolvit studiile de licenta la universitatea “Al.I. Cuza” din Iasi, specializarea Administratie Publica. Pe parcursul studiilor universitare am fost membru activ in AIESEC Iasi unde am avut sansa sa desfasor activitati in cadrul unui domeniu de care am fost interesata - educatie si sa detin mai multe pozitii de leadership. Dupa absolvirea universitatii am decis sa ma dedic in totalitate activitatii in AIESEC asadar m-am mutat in Islanda unde am lucrat ca voluntar in cadrul echipei nationale de conducere AIESEC.

Pe parcursul experientei in AIESEC mi-am dezvoltat numeroase abilitati personale si profesionale, dar cred ca cel mai important lucru pentru mine e ca am descoperit un domeniu de care sunt pasionata si in care vreau sa-mi dezvolt cariera: managementul proiectelor.

In cadrul Electrolux lucrez cu managementul proiectelor pentru departamentul de Proprietate Intelectuala, astfel am oportunitatea sa acumulez experienta de lucru intr-o companie globala putand totodata sa experimentez si sa imi dau seama daca managementul proiectelor este intr-adevar alegerea potrivita pentru mine. In departamentul din care fac simt ca pot utiliza la maxim calitatile care ma reprezinta si ca aduc plus de valoare echipei si proceselor interne prin cunostintele si experienta pe care le detin.

Facand parte dintr-un departament global, Electrolux imi ofera un mediu de lucru international si sansa de a lucra zilnic cu persoane din diverse state si regiuni ale lumii. Totodata, aflandu-ma in sediul central al companiei, imi este mai usor sa fiu conectata la strategiile si procesele globale ale organizatiei.

Un alt aspect important este ca sunt conectata la un mediu de lucru sanatos, in care productivitatea nu este neaparat direct proportionala cu numarul de ore petrecute la birou. Aici am invatat ca poti fi un profesionist reusind in acelasi timp sa ai suficiente ore libere zilnic pe care sa le dedici familiei, prietenilor sau hobby-lor. Colegii din companie au cariere pe care le imbina cu un stil de viata echilibrat in care nutritia, exercitiu zilnic si bunastarea generala conteaza la fel de mult ca pozitia pe care o au in companie sau remuneratia.

#romaniansaresmart

Le fel ca pentru atat de multi alti tineri care desfasoara internshipuri prin intermediul AIESEC, pentru mine aceasta experienta este revelatoare si imi schimba perspectiva aspra multor aspecte din viata mea. Sunt recunoscatoare pentru aceasta oportunitate si recomand oricarui tanar din Romania care vrea sa obtina alte perspective asupra culturii si a mediului de lucru din numeroase tari sau companii sa aplice pentru un internship international cu AIESEC.

Simona Berbec