studentie.ro  »  Info studentie  »  Interviuri  »  Testimonial Teodora Popa - Alumnus AIESEC Oradea: Iesi din zona de confort

Testimonial Teodora Popa - Alumnus AIESEC Oradea: Iesi din zona de confort

1/106382
calendar_month 08 Iun 2011, 00:00
Cel mai important lucru cand vine vorba despre Global Intership Program este faptul ca experienta de care ai parte te scoate din zona de confort din toate punctele de vedere.

Numele meu este Teodora Popa si m-am inscris in AIESEC in anul 2008 ca participant la programul de stagii de practica, incadrandu-ma in categoria aceea de student nemultumit de ceea ce sistemul de invatamant superior imi oferea.

Asa ca m-am decis sa am parte de o experienta internationala prin programul pe care AIESEC il oferea. Dar ceva s-a schimbat. Cand am inceput sa cunosc mai bine organizatia mi-am zis ca vreau sa mai raman , sa aman plecarea mea. Asa m-am decis sa candidez ca vicepresedinte pe unul dintre departamentele din AIESEC. Acelasi departament care m-ar fi ajutata pe mine sa imi gasesc un stagiu de practica international. In AIESEC ii spunem Outgoing Exchange. Aceasta a fost prima mea provocare in AIESEC. Era unicul loc unde eu puteam sa invat din greselile mele fara sa trebuiasca sa platesc pentru asta. A fost un an in care am incercat sa transmit tuturor studentilor din Oradea energia, pasiunea, motivatia si toata increderea mea in Global Internship Program.

Aceasta pozitie de leadership s-a incheiat la timp pentru ca si eu sa am propria mea experienta a unui stagiu international. Am plecat intr-un stagiu de practica pe management in Germania (Regensburg) timp de 5 luni. Am avut sansa sa lucrez intr-o multinationala pe departamentul de Marketing Intelligence, impreuna cu o echipa relativ tanara dar foarte experimentata. Pe langa sarcinile de marketing de zi cu zi, am avut ocazia sa conduc doua proiecte pe termen lung. Compania m-a sprijinit, de asemenea, in timpul meu liber in organizarea diferitelor activitati pentru studentii internationali.

A fost perioada in care am invatat atat de multe de la oameni atat de diferiti; a trebuit sa accept diferentele dintre noi si sa ma adaptez la stilul lor de viata; am avut ocazia sa lucrez din greu si sa imi imbunatatesc cunostintele in domeniul marketingului; a fost o perioada in care mi-am descoperit atat din punct de vedere personal cat si profesional punctele tari cat si punctele slabe; am calatorit mult si m-am distrat mult, dar cel mai important a fost faptul ca mi-am oferit ocazia de a iesi din zona de confort in care traiam inainte de aceasta experienta

Experienta pe care o avusesem deja in AIESEC de leadership plus experienta unui stagiu de practica international a facut in asa fel ca atunci cand m-am intors acasa sa imi gasesc destul de repede un job la o companie din Oradea, ca Marketing Coordinator.

#romaniansaresmart

Ma simt mult mai increzatoare acum, mai pregatita, gata sa incep o cariera in marketing. Tot ceea ce fac in noul meu job ma face sa simt importanta experientei mele in AIESEC.