10 cazuri cnd se apeleaz? la cezarian?
3/37224
calendar_month 29 Oct 2015, 00:00
Cezariana a devenit o intervenţie chirurgicală destul de folosită printre tinerele mămici ale secolului XXI. Speriate sau nu de durerile naşterii naturale, multe femei optează pentru acest mijloc artificial de a da naştere bebeluşilor.
Operaţia de cezariană durează în jur de o oră. Aceasta decurge în 4 etape:
INCIZIA. Tăietura se realizează în dreptul segmentului inferior al uterului, cam de 20 cm. Se face mai întâi prin piele, apoi prin muşchi şi se finalizează cu penetrarea peretelui uterului. În momentul acesta, se observă spatele fătului.

NAŞTEREA. Medicul scoate fătul din pelvisul mămicii şi îi ataşează o clemă cordonului ombilical. Momentul când bebeluşul este afară din uter în totalitate se consideră a fi ora naşterii.

PLACENTA ŞI ANEXELE FETALE. După ce copilul a fost scos din uter, medicul se ocupă de îndepărtarea placentei şi a anexelor fetale, fie trăgând uşor de cordon afară ori prin îndepărtare manuală.

CUSĂTURILE. Imediat ce uterul a fost curăţat şi placenta înlăturată, medicul începe să coasă uterul femeii, să îl repoziţioneze, continuă cu straturile musculare şi cele de grăsime, iar la final pielea. De asemenea, lasă o drenă prin rana ce a rezultat în urma tăieturii pentru a colecta resturile de sânge ce s-ar putea strânge.

Articolul complet il gasiti pe bebee.ro