3 motive pentru a introduce ghimbirul in alimentatia ta!
calendar_month 30 Oct 2014, 00:00
In cazul in care aspectul sau aroma lui (parca prea puternica) nu te atrag, ar trebui sa stii ca acesta a fost folosit in medicina si alimentatie timp de secole datorita numeroaselor lui calitati si beneficii pe care le poate avea asupra sanatatii umane. Ghimbirul este o sursa minunata de vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamine B, magneziu, potasiu, fosfor, siliciu, fier, sodiu, calciu, zinc, si beta-caroten.
Iata mai jos si alte motive pentru care ar trebui sa il folosesti in alimentatia ta:
1. Intareste sistemul imunitar
Consumand zilnic ghimbir in timpul sezonului rece e poti proteja eficient de raceala si gripa. Asta pentru ca ghimbirul contine zinc, crom si magneziu, care stimuleaza circulatia sangelui si reduc transpiratia excesiva si febra. Cel mai simplu mod in care il poti consuma este sub forma de ceai la care adaugi putina lamiae, si ea un stimulant excellent al sistemului imunitar.
2. Te ajuta sa scazi in greutate
Ghimbirul ajuta la accelerarea metabolismului si arderea grasimilor de aceea poate fi folosit cu succes in curele de slabire. In plus, iti asigura rapid senzatia de satietate, determinandu-te sa mananci mai putin. De asemea ghimbirul este considerat un produs natural care ajuta la suprimarea senzatiei de foame si la scaderea apetitului.
3. Ghimbirul este un afrodiziac puternic
Este folosit de mii de ani pentru aceasta proprietate a lui, ghimbirul crescand sensibilitatea si imbunatatind circulatia sangelui. Asa ca, nu uita ca atunci cand vei pregati o cina romantica, sa il introduci in meniu.
Foto: leavelong.wordpress.com
Noutati