5 alimente sanatoase, pline de antioxidanti
3/35561
calendar_month 11 Dec 2014, 00:00
Iarna, organismul nostru are nevoie de ingrijire suplimentara. Legume, fructe de sezon, sucuri naturale, ceaiuri, toate acestea au un rol bine definit in corpul nostru cand este frig afara.

Ofera-i cat mai multe vitamine, minerale, antioxidanti ori de cate ori ai ocazia. Si, daca tot am adus vorba de antioxidanti, am intocmit o lista cu 5 dintre alimentele care ii contin din plin:

Foto: huffingtonpost.com

1. Fructele Goji

Aceste fructe, care se aseamana la gust cu ciresele sau afinele, contin un nivel ridicat de zeaxantina, cunoscuta pentru impactul sau miraculos asupra ochilor. De asemenea, protejeaza sistemul imunitar si scad colesterolul. Provin din China si, in ultimii ani, au castigat tot mai multa popularitate in toata lumea.

2. Fructele Acai

Cu radacini in padurile tropicale din Brazilia, fructele acai seamana cu fructele de padure si au o usoara aroma de ciocolata. Vin la pachet cu antioxidanti naturali. Ca servire, se pot consuma in ceaiuri sau smoothie.

3. Cacaoa

Si aici ma refer la cacaoa cruda, nu pe care o gasim in hypermarketuri, in ciocolata. Cacaoa bruta, provenita din boabe, neprajita, presata la rece, este considerata cea mai concentrata sursa de antioxidanti.

4. Ouale

In ciuda a tot ce se spune despre acestea, ouale previn bolile de inima si cancerul. Galbenusurile contin triptofan, bogat in antioxidanti care, din pacate, se pierde o mare parte in procesul de gatire.

5. Semintele de in

Unul din cele mai bune alimente pe care poti sa le incluzi in dieta ta sunt semintele de in, bogate in omega 3. Le poti servi in lapte, alaturi de cereale sau in iaurt.

Andreea Catan