Alimente de toamna care combat cu succes alergiile!
3/34769
calendar_month 23 Sep 2014, 00:00
Desi calendaristic vorbind suntem in plina toamna, temperaturile de afara sunt inca ridicate, fapt care ajuta plantele sa produca si sa isi mentina polenul mai mult timp. Asadar, alergiile devin parca in acest sezon mai acute decat in timpul verii. Cei care sufera de alergii, au insa toamna si un avantaj. Faptul ca pietele sunt pline de legume al caror continut combate cu succes simptomele alergiilor.

Iata mai jos cateva legume pe care sa ti le procuri in aceasta perioada pentru a combate alergiile:


1. Broccoli

Este foarte indicat pentru cei care sufera de alergii din doua motive: 1. pentru ca este foarte bogat in Vitamina C, un inamic puternic al alergiilor si 2. face parte din familia cruciferelor, studiile demonstrand ca legumele din aceasta familie combat cu succes sinusurile infundate. Cercetatorii au aratat ca 500 mg de Vitamina C pe zi amelioreaza cu succes simptomele alergiilor, iar o ceasca de broccoli crud contine 80 mg de vitamina C. Varza si conopida sunt la fel de bogate in Vitamina C, o ceasca din fiecare dintre ele (preparate) continand 56 de mg de Vitamina C .
2. Ceapa si usturoiul
Atat ceapa cat si usturoiul sunt foarte bogate in quercetina, alta arma secreta impotriva alergiilor, aceasta actionand ca si antihistamicele. Ca si Vitamina C, quercetina te ajuta sa scapi de unele simptome asociate alergiilor cum ar fi nasul infundat. Asadar, profita de faptul ca quercetina se absoarbe foarte usor din alimente si consuma ceapa si usturoi proaspete in cantitati cat mai mari.
3. Dovleacul
Ca si broccoli sau frunzele verzi, dovleacul este bogat in substante care lupta cu succes impotriva alergiilor, precum carotenoidele (o forma a vitaminei A) asa ca, profitati de faptul ca e plin sezon de dovleci si consumati-l in cat mai diverse forme.
4. Morcovii
In cazul in care suferi de una dintre acele alergii imposibile, precum alergia la ambrozie, ar fi bine sa te imprietenesti cu aceasta leguma dulce si colorata bogata in carotenoide. Vei obtine mai multe vitamine in organism daca il gatesti la aburi decat daca il consumi crud sau amestecat cu alte legume in pireuri.
5. Telina
Este bogata in Vitamina C dar are si multe substante anti-inflamatorii datorita carora lupta cu succes nu numai impotriva alergiilor dar si a hipertensiunii arteriale sau a durerii cronice. Este una dintre legumele pe care poti sa o consumi atat cruda cat si gatita pentru a beneficia de vitaminele ei. Si nu ignora frunzele. Poti sa le fierbi in apa pentru supe sau ciorbe si sa le indepartezi ulterior pentru a beneficia de continutul lor bogat in Vitamina C.
6. Urzica
Aceasta planta usturatoare combate cu succes inflamatia care apare atunci cand suferi de simptome alergice. Urzica contine histamina, o chimicala pe care corpul o secreta in mod natural in timpul unui episod alergic, asa ca te ajuta sa dobandesti toleranta la substanta care iti provoaca alergii. Procura-ti din magazinele naturiste capsule de urzica liofilizate si consuma-le de trei ori pe zi. Este unul dintre cele mai bune remedii anti-alergice care exista pe piata in acest moment. Nu trebuie sa le consumi insa pe termen lung pentru ca iti poate scadea cantitatea de potasiu din organism.

Foto: cremedecoco.wordpress.com