Analize hormonale: cand si de ce sa le faci
3/37236
calendar_month 02 Nov 2015, 00:00
Dereglarile hormonale sunt intalnite tot mai frecvent in randul femeilor, iar problemele care apar in urma acestor disfunctionalitati pot fi uneori extrem de grave.
Testele hormonale se fac cu mai multe scopuri: daca suferi de acnee, ai probleme cu tiroida, cu fluctuatiile de greutate, cu parul in exces sau vrei sa ramai insarcinata. In toate aceste cazuri sunt recomandate anumite analize hormonale care vor oferi un raspuns asupra afectiunilor cu care te poti confrunta.
Tragic este faptul ca nu toate femeile care observa anumite anomalii de genul celor mentionate mai sus, fac ceva in aceasta privinta. O vizita la medicul endocrinolog, in timp util, poate fi salvatoare pentru femeile cu probleme hormonale.
Care sunt, asadar, analizele hormonale recomandate pentru orice femeie si de ce este bine sa le faci afli mai jos:
Dezechilibrele hormonale pot aparea in numeroase forme, mai ales ca hormonii sunt produsi de glande endocrine precum: tiroida, hipofiza, pancreasul, glandele suprarenale, ovarul si glandele paratiroide.
Cea care da batai de cap femeilor, cel mai des, este tiroida. Aceasta poate influenta arderea caloriilor (de aici apar persoane care au kilograme in plus sau in minus, fara a tine o dieta propriu-zisa), digestia si ritmul inimii (pot aparea aritmiile si un puls crescut).
Pentru a afla daca ai probleme tiroidiene sau alte afectiuni de natura hormonala, recomandate sunt urmatoarele analize: TSH, T3 si T4, FHS, LH, DHEA, Estrogen, Progesteron, ACTH, Cortisol plasmatic.
CITESTE mai departe pe DIVAHAIR.RO