Analize medicale obligatorii pentru copii
3/37265
calendar_month 06 Nov 2015, 00:00
În ceea ce priveşte efectuarea analizelor la copii se necesită mai multă atenţie. Analizele la care sunt supuşi diferă în funcţie de vârstă, astfel unele dintre ele sunt recomandate să se realizeze mai des sau cel puţin anual. Când părinţii decid să ducă copilul pentru a-i fi evaluată starea de sănătate trebuie să se respecte câţiva paşi, printre care: cu o seară înainte copilului nu i se dau dulciuri, este pus la somn devreme pentru a fi odihnit şi în ziua precedentă, copilul să nu fi făcut prea mult efort sau să fi fost stresat.

În dimineaţa în care se merge la analize, copilul trebuie să fie nemâncat şi să aibă o igienă corespunzătoare. Dacă se fac analize la sânge este bine să observaţi dacă acul este sigilat şi introdus într-un recipient steril. La bebeluşi, de obicei, sângele se prelevează de la nivelul degetului inelar sau din lobul urechii, iar dacă este mai mare, se va preleva de la încheietura braţului. În cazul analizelor de urină şi materii fecale, recipientul utilizat trebuie să fi fost închis ermetic pentru a fi siguri că este steril şi nu va influenţa rezultatul.

În general, medicul de familie recomandă părinţilor anumite analize la care să fie supuşi copiii şi anume:

Hemoleucograma. Este o analiză a sângelui în care se măsoară numărul de celule roşii (eritrocite), celule albe (leucocite) şi trombocite, cantitatea de hemoglobină, procentul de celule roşii, mărimea lor şi media volumului de celule în sânge. În funcţie de valorile obţinute se pot depista anemiile, infecţiile, alergiile sau alte boli.

Vezi ce analize sunt obligatorii pentru copii pe bebee.ro