studentie.ro  »  Info studentie  »  Sanatate  »  Cand se face testul de sarcina

Cand se face testul de sarcina

1/199390
calendar_month 13 Nov 2015, 00:00
Un test de sarcina iti da intotdeauna emotii mari, indiferent de situatia in care te afli. Chit ca te temi de o sarcina nedorita sau incerci sa concepi un copil, aceasta este prima masura pe care o iei pentru a afla daca, intr-adevar, ai ramas insarcinata. Afla din randurile urmatoare cand se face testul de sarcina pentru ca rezultatul sa fie sigur, iar tu sa nu mai stai cu emotii!
Cand se face testul de sarcina
Exista mai multe tipuri de teste de sarcina in farmacii, iar pretul de obicei indica "sensibilitatea" acestora. In mod normal, trebui sa faci testul de sarcina in primele zile dupa ce iti intarzie menstruatia, dar unele pot fi facute chiar si inainte. Rezultatele sunt mult mai sigure daca ai rabdare si faci testul in prima zi dupa ce ti-a intarziat ciclul. Aceasta se intampla pentru ca nivelul hormonului hCG, al sarcinii, creste pe masura ce trece timpul. De aceea, daca te grabesti, s-ar putea ca acesta sa nu fie detectat din cauza cantitatii foarte mici in care este prezent. Hormonul acesta, care se gaseste si in urina, este produs in momentul cand ovulul fertilizat este implantat in uter, lucru care, de obicei, se intampla la 10 zile dupa contactul sexual neprotejat.

Mai exista o situatie delicata care te-ar putea pune pe ganduri. Daca ai ciclu neregulat, este cam greu sa iti dai seama cand trebuie sa faci testul de sarcina. Un ciclu este neregulat daca numarul de zile intre menstruatii este mai mic de 21 de zile sau mai mare de 35 de zile si daca durata ciclului variaza de la o luna la alta. In acest caz, incearca sa numeri 36 de zile de la ultima menstruatie sau 4 saptamani de cand ai facut ultima oara sex neprotejat. Daca esti insarcinata, dupa aceasta perioada de timp ar trebui ca nivelul de hCG sa fie suficient de mare pentru a putea fi detectat de testul de sarcina. Daca testul iese negativ, dar tu inca ai indoieli si crezi ca ai putea fi insarcinata, repeta-l dupa cateva zile sau fa-ti o programare pentru un test de sange.

CITESTE continuarea pe DIVAHAIR.RO