Ce este transpiratia excesiva si ce deodorant trebuie sa folosesti?
3/37805
calendar_month 04 Mar 2016, 00:00
Transpiratia este o functie normala a organismului, prin care glandele sudoripare elimina la suprafata pielii toxinele, sub forma unui lichid transparent, sarat si uneori mirositor.

Functia transpiratiei este aceea de a echilibra termic corpul, insa in general aceasta se manifesta cu precadere la nivelul palmelor, al axilelor si al talpilor. Atunci cand functiile glandelor sunt dereglate si hiperactive, corpul elimina mai multa transpiratie, care poate deveni uneori suparatoare.

Atentie! Problema poate fi una de ordin medical, un simptom al unei afectiuni sau tulburari. Transpiratia excesiva se mai numeste si hiperhidroza si poate afecta orice zona a corpului, insa cele mai vizate raman tot cele mentionate anterior precum si zona inghinala.



Problemele medicale pe care le poate trada hiperhidroza ( transpiratia excesiva) sunt functia marita a glandei tiroide, cunoscuta si drept hipertiroidism, respectiv scaderea glucozei din sange, numita si hipoglicemie de catre medici. Transpiratia excesiva poate aparea si din cauza stresului, a anxietatii, a consumului excesiv de alcool, cafea sau condimente. Unele alimente si bauturi pot contribui decisiv la schimbarea mirosului transpiratiei, iar acest lucru este deranjant pentru cei care sufera de hiperhidroza. Transpiratia excesiva mai poate fi si un simptom al femeilor aflate la menopauza, ale caror modificari hormonale sunt destul de agresive uneori.

Hipertiroidismul (functia crescuta a glandei tiroide) si hipoglicemia (scaderea nivelului de glucoza din sange) reprezintă doua afectiuni in care apare transpiratia excesiva. De altfel, aceasta ar putea fi si un simptom prevestitor al unor afectiuni mai serioase, asa cum este infarctul miocardic.

Hiperhidroza poate fi uneori insotita si de alte transformari vizibile la nivelul pielii, precum deshidratarea si schimbarea aspectului dermei, dar si de mirosuri puternice si neplacute, cauzate de bacterii sau fungi. Crampele abdominale si durerile sunt si ele simptome obisnuite pentru cei care transpira excesiv, la fel cum sunt febra, frisoanele, spasmele musculare, anxietatea, tulburarile de somn, scaderea brusca in greutate sau modificarea ritmului cardiac si a frecventei respiratorii.



Cauzele ce pot duce la hiperhidroza sunt tulburarile psihice precum anxietatea sau stresul dinaintea unui examen sau legat de un eveniment important, teama, nervozitatea, atacurile de panica sau traumele emotionale.

Consumul excesiv al produselor care contin cafeina, perioadele lungi de ingerare a medicamentelor, consumarea mancarurilor condimentate, inhalarea gazelor toxice provenite de la insecticide, consumul de droguri sau tratamentele medicale pe baza de amfetamine pot, de asemenea, sa stimuleze excesiv glandele sudoripare.

Transpiratia excesiva nu este un motiv de ingrijorare intotdeauna, insa exista si cazuri in care cei care sufera de aceasta afectiune ar trebui sa isi faca un consult medical. Atunci cand hiperhidroza e insotita de dureri sau presiune toracica, de momente de pierdere a constientei, de spasme musculare sau de slabirea capacitatilor de coordonare, de pierderi temporare de vedere, de convulsii sau cefalee, de tulburari care afecteaza memoria si gandirea, de stari de moleseala, de amorteala sau de dureri ale gatului si maxilarelor, atunci ar trebui sa ceri parerea unui medic in legatura cu posibilele cauze medicale ale suferintei tale.



Foarte multi oameni sufera de transpiratie excesiva strict din cauza stresului cotidian si a anxietatii cauzata de presiunile de la serviciu sau din familie. Aceasta este deranjanta, cu atat mai mult cu cat viata sociala impune anumite reguli, care tin mai mult sau mai putin de eticheta, ale igienei si ale prezentarii in fata altora in anumite conditii.



Mirosurile neplacute si hainele umede pot fi insa inlaturate din viata ta cu ajutorul unui produs-minune care te va ajuta in lupta cu hiperhidroza. Este vorba despre Odaban Antiperspirant Spray, un produs inovator care te poate proteja impotriva transpiratiei timp de pana la 7 zile. Acesta poate fi folosit atat in zona axilei, cat si pentru tratarea talpilor sau igienizarea si protectia zonei inghinale si a palmelor si se aplica o singura data pe saptamana. Efectele sale benefice se vor face simtite chiar de la prima aplicare, iar cei care l-au folosit deja sustin ca eficienta lui atinge punctul maxim chiar dupa primele 3 aplicari. Odaban Antiperspirant Spray va reduce simptomele transpiratiei excesive in proportie de 90%.

Acesta nu este un produs cosmetic obisnuit si este inodor, insa are avantajul ca poate fi folosit in paralel cu alte produse parfumate, precum sunt apa de toaleta sau un deodorant obisnuit. Este produsul care iti va reda increderea in tine si care te va ajuta sa revii la viata sociala pe care o aveai inainte ca hiperhidroza sa te transforme intr-o persoana retrasa si plina de temeri. Eficienta lui a fost dovedita in cazul a milioane de utilizatori din intreaga lume. In plus, daca il incerci si nu esti multumit, iti poti recapata investitia in termen de 30 de zile de la achizitie. Tu cum lupti cu transpiratia excesiva?

Odaban Antiperspirant Spray contine ingrediente active eficiente care au capacitatea de a reduce transpiratia in proportie de 90% si poate fi achizitionat din orice farmacie Sensiblu sau din magazinul online oficial odaban.ro.