Ce vaccinuri trebuie s? fac? copii ?i la ce vrst??
3/37266
calendar_month 06 Nov 2015, 00:00
Vaccinurile sunt în general sigure. Protecţia oferită de aceste vaccinuri este incomparabil mai mare decât potenţialele riscuri. Datorită administrării acestor vaccinuri, în zilele noastre multe boli frecvente în trecut la copii sunt destul de rare. Vorbeşte cu medicul tău înainte de a-i administra copilului tău un anumit vaccin dacă vrei să fii sigură că totul va fi în regulă.
Vaccinurile au efecte secundare?
Există anumite situaţii când anumite vaccinuri pot cauza nişte uşoare efecte secundare precum febra, iritaţii sau gâlme sub piele. Doar un specialist în domeniu te poate informa cu privire la posibilele efecte secundare ale vaccinurilor.
Când ar trebui să vă vaccinaţi copiii?
Recomandările cu privire la perioada propice de a vă vaccina copiii s-au schimbat de multe ori în ultimul timp. Trebuie, şi în acest caz, să vorbiţi cu doctorul vostru. Legea nu te va obliga să îţi vaccinezi copilul dar doctorul vostru are obligaţia de a vă vaccina copilul dacă îţi doreşti asta. În general, primul vaccin este administrat copilului în primele 24 ore de viaţă. Până la varsta de 14 ani ar trebui să terminaţi cu administrarea vaccinurilor.

Afla ce vaccinuri sunt obligatorii pe site-ul bebee.ro