Cele mai importante teste si analize ginecologice pe care trebuie sa le faci periodic
3/37170
calendar_month 19 Oct 2015, 00:00
Medicii atrag atentia ca mii de vieti pot fi salvate in fiecare an daca se iau masurile necesare de preventie prin analize ginecologice regulate.

Afectiuni grave precum cancerul de san sau cancerul ovarian pot avansa fara simptome evidente, astfel ca diagnosticarea precoce este, in multe cazuri, singura sansa pentru un tratament eficient si invingerea bolii.

Vizitele la ginecolog ar trebui sa inceapa in perioada adolescentei. Mamele sunt incurajate sa-si duca fetele peste varsta de 15 ani la medicul ginecolog, chiar daca acesta nu va efectua o consultatie in sensul standard (decat daca fata acuza anumite simptome), pentru a afla raspunsul la eventualele intrebari legate de dezvoltarea sistemului reproducator, de ciclul menstrual si de modalitatile de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala.

Dupa varsta de 21 de ani sau odata cu inceperea vietii sexuale, se recomanda efectuarea anuala a testului Babes Papanicolau. Acesta consta in analiza unei probe de celule recoltate de pe colul uterin si este cea mai buna metoda de a descoperi din timp eventualele modificari la nivel celular si unele semne de infectie.

CITESTE mai departe pe DIVAHAIR.RO