Doar asa nu te vei mai ingrasa de Sarbatori. Iata ce trebuie sa faci!
3/37381
calendar_month 23 Nov 2015, 00:00
Ne apropiem de Sarbatori, o perioada cu multe tentatii culinare si multe calorii si grasimi depuse. Pentru a nu-ti fi afectata silueta, ai tendinta de a te abtine de la toate "ispitele", insa exista o varianta sa te poti bucura cu moderatie de aceste bunatati, respectand cu strictete anumite criterii.

Antrenorul Florin Neby, fost campion mondial la gimnastica aerobica si specialist in nutritie, ne explica care sunt antrenamentele cele mai eficiente pentru arderi si ce alte reguli trebuie sa respectam.

De trei ori pe saptamana la sala

"Pentru ca mersul la sala chiar sa aiba efect, de trei ori pe saptamana e minimul recomandat de mine. Altfel risti sa nu ai rezultate sau ele sa fie nesemnificative, iar tu sa te intrebi de ce nu se vad schimbari. Un alt aspect important este durata antrenamentului, nu mai putin de 30 de minute, dar nici doua ore lalaite. Antrenamentul trebuie sa fie bine structurat, concis si complex. Sa stii exact de unde incepi si unde termini si care e tinta. Daca inainte de sarbatori si de masa imbelsugata respecti un program strict de antrenamente si lucrezi intensiv, arderile se vor activa mai repede, iar atunci cand iti vei permite un rasfat, el nu va fi asimilat atat de usor", a explicat Neby.

Mai mult cardio

"Mers rapid, mers pe jos pana acasa, plimbari cu bicicleta, inot, alergat, urcat scarile... orice inseamna altceva decat stat pe scaun, trebuie aplicat si practicat. N-ai timp sa ajungi la sala, ok, dar scarile de la bloc le poti urca sau o statie o poti merge pe jos lejer. Sa nu credeti ca asta e suficient, nu, insa si acest tip de miscare conteaza si e ultra benefic", a mai adaugat specialistul.

Dieta echilibrata

"Nu zice nimeni sa nu te atingi de prajituri sau de un fel de mancare mai bogat in grasimi, insa cu masura totul. Daca la pranz ai mancat sarmale, seara mananci obligatoriu ceva mult mai slab caloric. Un alt aspect important este cum combini alimentele, nu carne cu fainoase, nu cartofi cu carne, nu lactate cu carne", a
incheiat Neby.