studentie.ro  »  Info studentie  »  Sanatate  »  Iata care este principalul motiv pentru care nu reusesti sa slabesti!

Iata care este principalul motiv pentru care nu reusesti sa slabesti!

1/189795
calendar_month 10 Feb 2015, 00:00
Tuturor ni s-a intamplat la un moment dat sa dorim sa slabim un kilogram sau doua pentru ca perechea X de blugi sa ne vina perfect, sau pentru a ne „incadra” intr-o rochie care ne place foarte mult. In timp ce, sa slabesti un kilogram sau doua este un obiectiv usor de realizat si de cele mai multe ori reusim sa il atingem, de ce nu se intampla acelasi lucru cand vrem sa slabim 5 sau 6 kilograme?

Potrivit dieteticienilor, una dintre cele mai mari greseli pe care o poti face in materie de slabit este sa iti propui teluri prea indraznete. Asadar, nu iti propune din start sa slabesti 5 kilograme in 20 de zile. Pierderea sanatoasa a kilogramelor necesita timp, iar daca iti propui obiective imposibil de realizat intr-un timp scurt, risti sa fii dezamagita si sa iti pierzi motivatia.

Iata mai jos cateva ponturi utile in acest sens in randurile de mai jos:

1. Voi manca doua portii de legume pe zi, la pranz si seara

Acesta este un model de urmat atunci cand vrei sa slabesti, fata de mult mai vagul: voi manca mai multe legume. Propunandu-ti un scop exact si avand si un plan la indemana de urmat, ai toate sansele sa iti indeplinesti obiectivul in fiecare zi.
2. Voi face sport de trei ori pe saptamana
Si acesta este un obiectiv realist si usor de indeplinit, mai usor decat sa iti propui sa faci sport in fiecare zi. Lasandu-ti zile libere in care poti face ce vrei in afara de miscarea pe care TREBUIE sa o faci pentru ca TREBUIE sa slabesti, nu te vei simti constransa si vei fi mai motivata sa iti respecti planul. Stiind ca trebuie sa faci sport in fiecare zi vei ajunge la un moment dat sa te simti coplesita de acest program strict si vei fi tot mai tentata sa renunti complet la el.
3. Nu voi bea alcool de mai mult de doua ori pe saptamana si nu mai mult de doua pahare pe seara
Daca esti la dieta stii deja cate calorii suplimentare consumi cu fiecare pahar de vin pe care il bei. Avand un plan concret in vederea consumului de alcool, vei fi mult mai stricta cu tine si mai putin tentata sa faci exceptii ca in cazul in care iti propui sa nu mai bei alcool deloc.
4. Cand voi pofti la cola, voi bea apa
Acesta este un tel cam vag. Daca nu vei pofti la cola, asta inseamna ca nu vei mai bea apa? Apa te ajuta sa te mentii hidratata si sa slabesti sanatos. Asadar, in loc sa iti propui sa bei apa, mai bine propune-ti sa bei 10 pahare de apa pe zi. Astfel vei sti precis cand ti-ai indeplinit obiectivul pe ziua respectiva.
5. Voi dormi 8 ore pe noapte
Somnul te ajuta sa slabesti si faptul ca esti odihnita te tine departe de poftele de peste zi. Insa daca acest obiectiv de 8 ore pe noapte nu este foarte realist in cazul tau, propune-ti macar sa mergi in fiecare seara cu o jumatate de ora mai devreme la culcare. In felul acesta vei avea satisfactia ca lucrezi pe acest plan chiar daca mai ai pana vei ajunge la cele 8 ore de somn pe zi.

Foto: popsugar.com