In 8 zile scapi de aproape 15 kilograme. Iata dieta pe care toata lumea o lauda!
3/37430
calendar_month 02 Dec 2015, 00:00
Desi are un gust acrisor, lamaia este recomandata de unii nutritionisti in anumite diete, deoarece intareste sistemul imunitar si ajuta la slabire.

Potrivit mai multor site-uri din strainatate, inclusiv Heidi Klum si Jennifer Aniston isi mentin silueta cu diete care au la baza lamaia.

Iata mai jos care este dieta care are la baza lamaia si este recomandata de un doctor britanic pentru a reusi sa slabiti in doar sapte zile:

Duminica

Aceasta prima zi este o zi de detoxifiere, dar asta nu inseamna ca va veti infometa. Totusi, este necesara o zi in care sa consumati doar alimente naturale care va vor ajuta in procesul de eliminare a toxinelor.

Accelerati acest proces prin consumul de limonada la temperatura camerei pe parcursul intregii zile. Nu consumati ceai, cafea sau alcool.

Reteta limonadei: 2 linguri de suc de lamaie, 300 ml de apa filtrata, doua lingurite de sirop de artar, un varf de cutit de piper Cayenne.

Reteta supei de legume: un morcov, o telina, jumatate de ceapa, patru ridichi, o mana de pastai de fasole si jumatate de bulb de fenicul. Taiati marunt toate legumele si puneti-le la fiert .

Meniu:

La trezire - un pahar de limonada

Micul dejun - salata de fructe (capsune, zmeura, mure, afine si cirese); un mar, o para, un iaurt organic si o mana de migdale crude

Gustarea I: un pahar de limonada; o banana; o mana de seminte de floarea soarelui sau de dovleac crude.

Pranz: salata de linte sau de fasole boabe cu lamaie, otet si ulei de masline extravirgin.

Gustare II: un pahar de limonada; o salata mica de cruditati sau o mana de fructe uscate.

Cina: peste la gratar cu zeama de lamaie si legume la abur.

Cu o ora inainte de culcare: un pahar de limonada calduta sau fierbinte

Luni

Indicat ar fi sa beti cat mai multa limonada. Apa si lamaia imbunatatesc functionarea sistemului digestiv, regland tranzitul intestinal.

Meniu:

La trezire - apa calda si suc de lamaie

Micul dejun - salata de fructe (un bol), un iaurt, 2 linguri de ovaz; 300 ml de lapte organic sau de soia.

Gustarea I: 8 migdale crude si un pahar de suc de fructe proaspat stors diluat cu apa.

Pranz: supa de legume; sandwich din paine integrala si branza gratinata.

Gustare II: doua rondele de ovaz, cateva rosii cherry si o lingura de branza cottage

Cina: peste/pui/tofu la gratar cu sos de lamaie, ulei si usturoi si spanac sote in wok cu o lingura de seminte de susan; piersici la cuptor si scortisoara.

Cu o ora inainte de culcare: suc de lamaie si apa calda.

Marti

Va trebui sa utilizezi vitamina C si efectele sale benefice in avantajul tau. Pentru a-ti atinge scopul, consuma cat mai multe fructe si legume.

Meniu:

La trezire: apa calda si suc de lamaie

Micul dejun: un ochi, doua felii de paine toast integrala cu foarte putin unt si o rosie; un mar, 300 ml de lapte de soia sau organic.

Gustarea I: doua caise proaspete sau uscate, cateva arahide nesarate, smoothie de lamaie, mar si creson.

Pranz: cate trei linguri de naut si fasole boabe, amestecate cu rosii si ardei gras
verde, suc de lamaie; o chifla integrala, o salata verde mare; un kiwi.

Gustare II: 2 rondele de ovaz, branza cottage si capsune.

Cina: tocanita de legume (rosii, naut, spanac, cartofi si grau integral); o banana si 2 patratele de ciocolata neagra.



Miercuri

Planul alimentar va pune accentul pe echilibrarea nivelului de zahar din sange. Sucul de lamaie si consumul de proteine fac minuni in acest sens.

Meniu

La trezire: apa calda si suc de lamaie

Micul dejun: capsune si zmeura amestecate cu doua linguri de ovaz si 300 ml de lapte; o nectarina.

Gustarea I: salata de fructe si suc de lamaie; 300 ml de lapte organic sau de soia.

Pranz: salata de fasole boabe (orice tip); chifla integrala cu putin unt; un iaurt natural.

Gustare II: o lingura de seminte de floarea-soarelui; un ciorchine mic de struguri.

Cina: somon file cu suc de lamaie, preparat la cuptor alaturi de un mic de legume la abur; o cupa de inghetata de ciocolata si cateva nuci.

Joi

Deviza zilei: mai putin zahar, dar mai mult carbohidrati. Cu alte cuvinte, va trebui sa consumi carbohidrati complecsi, cu eliberare treptata si un indice glicemic scazut. Alimentele bogate in zahar stimuleaza apetitul.

Meniu:

La trezire: apa calda si suc de lamaie

Micul dejun: milkshake din banane (300 ml de lapte organic sau de soia, un iaurt natural, doua banane mici si o lingurita de stafide); doua felii de paine toast integrala si putin unt.

Gustarea I: seminte si fructe uscate.

Pranz: un cartof copt si o cantitate mica de boabe de fasole; o salata mare cu putina branza razuita; o para sau o piersica.

Gustare II: bastonase din legume si hummus.

Cina: ardei umplut (amesteca patru linguri de orez basmati integral, 2 linguri de seminte de pin, arpagic tocat, rosii cherry si 60 g de branza feta; taie ardeiul in jumatate, umple-l si asezoneaza-l cu o portie mare de legume la abur); mar copt, putin sirop de artar si scortisoara.

Vineri

Este promovat consumul de grasimi sanatoase. Desi un gram de grasime contine 9 kcal/gram, grasimile monosaturate si acizii grasi sunt esential in procesul de slabire.

Meniu:

La trezire: apa calda si suc de lamaie

Micul dejun: un ou fiert tare si o rosie feliata pe o felie de paine neagra; o mana de zmeura.

Gustarea I: o mana de nuci; 300 ml de lapte de soia.

Pranz: somon si castravete pe o felie de paine toast; un iaurt.

Gustare II: o piersica; cateva seminte de struguri; cateva seminte de floarea-soarelui.

Cina: paste cu ton si porumb (amesteca 6 linguri de paste integrale gatite, jumatate de conserva de ton in suc propriu, 2 linguri de porumb dulce si o mana de brocolli taiat sau cateva felii de rosii); se serveste fierbinte cu legume la abur si suc de lamaie; ca desert: piure de fructe si fructe uscate.

Sambata

Ideea zilei este de a manca alimente naturale, integrale. Cu totii stim cat de nocive sunt alimentele procesate din supermarket, prin urmare, o alegere intealeapta ar fi sa consumam mancaruri cat mai simple, cu cat mai putine ingrediente.

Meniu:

La trezire: apa calda si suc de lamaie

Micul dejun: salata de fructe (un bol); un iaurt natural si doua linguri de ovaz; 300 ml de lapte de soia sau lapte organic.

Gustarea I: o nectarina; un mix de seminte si alune (aproximativ o mana)

Pranz: un avocado mic si creveti; salata verde cu suc de lamaie, ulei de masline si otet balsamic; un mar.

Gustare II: o felie de paine toast integrala si branza.

Cina: omleta din doua oua, chiuperci si trei linguri de branza rasa, legume la abur; cateva capsune; o banana mica.

Duminica

In ultima zi a acestei diete, meniul propus are scopul de a proteja buna functionare a sistemului digestiv. O digestie proasta priveaza corpul de nutrientii necesari si impiedica procesul de slabire.

Meniu:

La trezire: apa calda si suc de lamaie

Micul dejun: cereale integrale, fructe proaspete, seminte si lapte bio; un pahar de suc de mere proaspat stors diluat cu apa.

Gustarea I: un bol mic cu guacamole si bastonase din morcov; 300 ml de lapte de soia sau bio.

Pranz: pizza vegetariana (reteta: taie o franzela integrala in felii de 10 cm, intinde sos de rosii pe acestea; topping: ciuperci taiate, felii de ardei gras, o lingura de porumb dulce si cateva feliute de mozzarella; se da la cuptor)

Gustare II: salata de fructe cu seminte de floarea-soarelui.

Cina: risotto (piept de pui, orez, parmezan, suc de lamaie, concentrat de supa si suc de rosii); salata de fructe de padure.