studentie.ro  »  Info studentie  »  Sanatate  »  Raspunsuri utile la intrebari despre lenjeria intima pe care ti-e jena sa le pui!

Raspunsuri utile la intrebari despre lenjeria intima pe care ti-e jena sa le pui!

1/189509
calendar_month 04 Feb 2015, 00:00
Desi in cea mai mare parte a timpului nu este vizibila (si nici nu e recomandat sa fie), lenjeria intima face parte din garderoba tuturor, fapt ce explica poate si faptul ca industria care o produce valoareaza 30 de miliarde de dolari la nivel global. Fie ca e vorba de lenjeria de zi cu zi, sau cea pentru... ocazii speciale , cu totii avem niste intrebari legate de ea, pe care de cele mai multe ori ne este jena sa le adresam.

Te scutim de astfel de momente jenante, lamurindu-ti cele mai frecvente intrebari pe care le avem cu totii referitoare la ea:

1. Poti purta lenejeria intima doua zile la rand?

Din punct de vedere medical nu este nicio problema sa porti aceeasi pereche de indispensabili doua zile (sau chiar mai multe) la rand, atat timp cat acestia sunt curati la vedere. Cand apar urme de ceva pe ei, e indicat sa ii schimbi. Alte exceptii sunt cazurile in care ai eruptii cutanate sau rani si zgarieturi pe corp, in aceste cazuri fiind necesar sa iti schimbi lenjeria intima in fiecare zi. De asemenea, daca mergi la sala si transpiri abundent, ar fi bine sa iti schimbi lenjeria imediat dupa sala, umiditatea in zona fiind foarte periculoasa in special pentru femei. Aceasta poate duce la dezvoltarea unor bacterii numite candida, care le randul lor pot provoca infectii urinare.
2. Are vreo importanta materialul din care este confectionata lenjeria intima?
Cand vine vorba de sanatatea ta, materialul din care este confectionata lenjeria intima este important. Pentru a preveni infectiile vaginului si vulvei, mancarimile si alte neplaceri de acest gen, e recomandat sa porti lenjerie din bumbac care permite pielii sa respire si absoarbe umezeala vinovata pentru diferitele infectii. In ultima perioada au devenit foarte populari indispensabilii cu filtre pentru umezeala care au fost conceputi intial pentru sportivi. Lenjeria de corp cu gauri de aerisire (fabricata din poliester sau amestec de poliester) tine departe umezeala chiar si in conditiile unui efort fizic sustinut. Un studiu a aratat chiar ca sportivii care au performat in astfel de lenjerie au avut rezultate mai bune decat cei care au purtat lenjerie intima din bumbac.
3. E OK sa port tanga la sala?
Exista foarte putine studii care dovedesc efectele neplacute ale acestui tip de lenjerie intima asupra sanatatii umane, insa un lucru este cert, ginecologii recomanda evitarea chilotilor tanga pentru ca faciliteaza bacteriile sa circule dintr-o zona in alta si astfel te poti confrunta cu acele infectii urinare neplacute de care aminteam mai devreme. Asadar, e recomandat sa nu porti in general chiloti tanga, nu numai atunci cand mergi la sala.
4. Boxeri sau chiloti normali?
Dezbaterea care se poarta in jurul celor doua tipuri de lenjerie intima este legata de fertilitate. Se pareca temperatura din zona scrotului joaca un rol major in productia de sperma. Asadar, daca temperatura se incinge prea mult in zona, sansele tale de a concepe scad simtilor, de aceea expertii sugereaza sa stai departe de lenjeria intima prea stramta daca vrei sa faci un copil.

Foto: greatist.com