studentie.ro  »  Info studentie  »  Sanatate  »  Semne ca ai baut prea multa cafea

Semne ca ai baut prea multa cafea

1/199190
calendar_month 02 Nov 2015, 00:00
Primul lucru la care te gandesti dimineata este o cafea aburinda? Ca si tine, milioane de persoane consuma zilnic cel putin doua cesti de cafea pentru a combate oboseala, a creste nivelul de concentrare, pentru a-si lua doza de energie sau pentru a se bucura de gustul intens al acestei bauturi.

Inca din anii '90 se discuta despre potentialul de adictie al cafelei prin efectul pe care aceasta il are asupra creierului uman. Cafeaua absorbita de organism se dizolva in sange si ajunge direct la creier. Pentru cateva ore se creeaza o stare de alerta, de energie, dar de fapt are loc un consum al propriilor resurse, de aici si nevoia de a bea mai multa cafea pe zi.
Cand este prea multa cafea?
Un consum de 300 - 400 de miligrame de cafea se considera a fi suficient pentru un adult sanatos, dar cofeina se ascunde in diferite alimente, bauturi si chiar medicamente, astfel incat, fara sa ne dam seama, depasim cantitatea normala, iar efectele neplacute nu intarzie sa apara:
1. Creste ritmul inimii
Cofeina actioneaza ca un stimulent asupra sistemului nervos central, astfel incat prea multa cafea iti poate accelera bataile inimii.
2. Cafeaua da dependenta
Consumata in cantitati mari si intrerupta dintr-o data, cafeaua poate avea efecte negative: indispozitie, capacitate scazuta de concentrare, depresie.

CITESTE articolul complet pe DIVAHAIR.RO