Si creierul are nevoie de curatenie de primavera! Iata ce trebuie sa faci!

calendar_month 14 Apr 2015, 00:00
Iata mai jos cateva metode pe care le poti aplica pentru curatenia de primavara a creierului:
1. Acorda mai multa atentie somnului de calitate
Primavara multi dintre noi se simt mai obositi decat de obicei din cauza acelor astenii de primavara.In aceste conditii, ar trebui sa acorzi mai multa atentie odihnei care are un rol primordial in sanatatea creierului. S-a demonstrat ca un somn de calitate iti imbunatateste memoria si ca materia pe care ai invatat-o inainte de a merge la culcare se fixeaza mai bine in timpul somnului, datorita modificarilor care au loc in creier in timp ce dormi. Alte beneficii ale somnului de calitate demonstrate sunt faptul ca te ajuta sa manageriezi stresul mai eficient si sa combati obezitatea. Pe de alta parte, s-a aratat ca persoanele private pentru mult timp de somn pot suferi daune grave ale creierului, lipsa de somn facilitand distrugerea celulelor din zone importante ale creierului. Asadar, daca vrei un creier fortificat, incepe prin a acorda mai multa atentie somnului de calitate.
2. Fa miscare!
Miscarea are foarte multe beneficii pentru starea de bine a unui individ, inclusiv pentru sanatatea pe termen lung a creierului. S-a demonstrat ca avand o forma fizica buna in jurul varstei de 25 de ani ai garantia unor mai bune abilitati cognitive la varsta mijlocie. Alte studii au aratat ca o forma fizica precara la varsta mijlocie inseamna o pierdere mai mare din volumul creierului la batranete. Exercitiile fizice au fost de asemenea asociate cu formarea de celule noi in creier, unele studii demonstrand ca persoanele care fac regulat miscare sunt mai inteligente decat cele care nu au acest obicei. Cei care practica regulat exercitii fizice obtin rezultate mai bune la teste, avand o memorie si o atentie mai buna.
3. Hraneste-te corect!
O dieta sanatoasa te poate ajuta de asemenea sa ai o minte sanatoasa. Lipsa anumitor nutrienti din alimentatie, precum vitamina B12de exemplu, a fost asociata cu senzatia de confuzie si cu probleme de memorie. Acizii grasi sunt de asemenea esentiali pentru buna functionare a creierului din moment ce ei protejeaza creierul si ajuta la o mai buna oxigenare a acestuia. Pe lista celor mai bune alimente pentru un creier sanatos se afla: ceaiul verde, ciocolata neagra, ouale si somonul.
4. Invata sa manageriezi stresul
Stresul poate face ravagii in organismul tau, putandu-ti afecta memoria, sistemul imunitar si calitatea somnului. De aceea, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa identifici toate sursele majore de stres din viata ta si sa iti faci un plan de detensionare care sa se potriveasca cu stilul tau de viata de zi cu zi. Poti invata cateva metode de respiratie care te ajuta sa te eliberezi de stres sau poti apela la meditatie ca metoda de detensionare. Nu sunt multe lucruri pe care le poti face pentru a avea un creier sanatos, de aceea ar fi bine sa te preocupi din timp si sa iei putinele masuri pe care le poti lua din timp, pentru a te bucura de un creier cat mai sanatos pana la adanci batraneti.
Foto: pasadenanow.com
Noutati




