Top 10 cele mai indragite ciorbe din Romania
3/37436
calendar_month 02 Dec 2015, 00:00
Acrite cu bors sau zeama de varza, cu carne de pui, de vacuta sau afumatura, servite cu ceapa sau ardei iute, ciorbele sunt printre cele mai iubite feluri de mancare din tara noastra.

Cea mai mare platforma online de food ordering din Romania prezinta topul ciorbelor prezente zi de zi pe mesele romanilor, mancate cu drag de multe generatii incoace.

1. Ciorba de vacuta

Fie ca este acrita cu bors proaspat, cu otet sau doar cu rosii, ciorba de vacuta este felul de mancare preferat al multor romani, carora le aduce aminte de pranzurile imbelsugate, alaturi de cei dragi.

2. Ciorba de gaina cu taitei de casa

Cu gust si aroma inconfundabile, densa si delicioasa, ciorba de gaina cu taitei de casa este perfecta pentru anotimpul rece.

3. Ciorba de perisoare

Perisoarele pot fi facute din carne de pui, vita sau peste, cu legume calite in ulei fierbinte, in prealabil, sau fierte direct, iar la final ciorba poate fi dreasa cu smantana sau servita fara. Oricum ar fi, ciorba de perisoare e, intotdeauna, un deliciu!

4. Ciorba de burta

Nu credem ca exista roman care sa poata spune, sincer, ca nu a mancat, macar o data, ciorba de burta. Cu foarte multa carne, legume si smantana, ciorba de burta este extrem de satioasa si extraordinar de gustoasa!

5. Borsul de peste

Aceasta reteta dobrogeana traditionala este indragita deopotriva de cei care au crescut in aceasta zona a tarii si carora le aduce aminte de copilarie, precum si de toti cei carora le place gustul unic al ciorbei pescaresti.

6. Ciorba de fasole (cu sau fara afumatura)

Ideala atat in perioada postului sau pentru vegetarieni, daca din ingrediente lipseste carnea, sau in restul anului, cand in compozitie intra si niste afumatura, ciorba de fasole nu putea sa lipseasca din lista noastra. Poate fi acrita cu zeama de varza sau mancata in paine,si va fi mereu la fel de buna.

7. Borsul

O alta ciorba specifica Moldovei, borsul se poate face numai din legume sau cu carne – de pui, de vita sau chiar de porc. Important este sa fie acrita cu bors, care-i va da gustul de mancare ca la mama acasa.

8. Ciorba de miel

Mancata in special de Paste, in Oltenia, ciorba de miel se face cu burta de miel tocata fidelute, radacinoase si leustean proaspat, dreasa cu smantana sau iaurt de oaie.

9. Ciorba de potroace

Servita, initial, la nuntile oltenesti, ciorba de potroace este acum cunoscuta si indragita in intreaga tara. Facuta cu carne usoara, de pasare si multa zeama de varza, ciorba de potroace se mananca foarte fierbinte, cu patrunjel si marar verzi deasupra.

10. Ciorba radauteana

Asa cum ii spune si numele, aceasta ciorba este specifica zonei Moldovei, fiind adoptata, de-a lungul timpului, de gospodine din intreaga tara. Ingredientele de baza pentru ciorba radauteana sunt carnea de pasare, legumele, smantana, faina, cateva oua, mirodenii, usturoi si un strop de otet.