studentie.ro  »  Info studentie  »  Sanatate  »  Tot ce trebuie sa stii despre operatia de deviatie de sept

Tot ce trebuie sa stii despre operatia de deviatie de sept

1/199108
calendar_month 28 Oct 2015, 00:00
Deviatia de sept este o problema foarte comuna, care necesita, insa, chirurgie pentru inlaturarea simptomelor ce pot afecta calitatea vietii intr-o mare masura. Cum nimanui nu ii place sa auda de operatii, multi oameni amana cat mai mult procedura simpla de modificare a septului, pentru a facilita o circulatie normala a aerului.

Nu te lasa cuprinsa de frica daca stii ca ai aceasta problema si citeste mai departe tot ce trebuie sa stii despre operatia de deviatie de sept.

Septul este un perete situat intre cele doua pasaje ale nasului. El sustine nasul si circulatia aerului, fiind alcatuit dintr-un os subtire in spate si din cartilaj in fata. Atunci cand septul este deviat, cartilajul si/sau osul au o forma anormala, stramba, ceea ce conduce la dificultati de respiratie si consecintele acesteia: apneea, insomnia, sforaitul etc.

Septul se poate indoi intr-o parte sau in alta inca din copilarie sau de la pubertate, insa poate sa isi schimbe forma si daca are loc un accident (de exemplu, in urma unei lovituri care sparge nasul). De fapt, sunt foarte putini oameni care au septul perfect drept, insa asta nu inseamna ca nu ai nevoie de operatie daca problema este intr-adevar deranjanta.

Operatia de deviatie de sept consta in remodelarea septului si se poate face odata cu alte proceduri ORL, precum cele pentru vindecarea sinuzitei, inflamatiei sau sangerarii. Uneori, operatia de deviatie de sept este necesara pentru a permite accesul la polipii nazali. Separat, operatia de deviatie de sept se face pentru a trata apneea. Pe langa rezolvarea acestei probleme, mai exista si un alt avantaj de ordin estetic: nasul va fi mai drept si va avea un aspect mai armonios.

CITESTE articolul complet pe DIVAHAIR.RO