studentie.ro  » info-studentie » sanatate » Transpiratia excesiva in randul tinerilor – ce deodorant folosesti sa scapi de problema?

Transpiratia excesiva in randul tinerilor – ce deodorant folosesti sa scapi de problema?

Publicat: 07 Apr 2016 | Vizualizari: 4833

Transpiratia excesiva sau hiperhidroza este o afectiune frecventa in randul tinerilor. Cauzele care duc la aceasta sunt numeroase si variate, de la oscilatiile si dereglarile hormonale specifice varstei la factori genetici sau patologici ce o pot provoca.

Hiperhidroza se manifesta prin activitatea exagerata a glandelor sudoripare. Fenomenul este extrem de neplacut, cu atat mai mult pentru tineri, care, datorita dorintei de a fi activi sociali, sufera mai mult de pe urma unor probleme precum mirosurile neplacute de transpiratie si aparitia petelor pe haine din aceasta cauza.

Ce zone ale corpului afecteaza hiperhidroza?

Exista persoane la care hiperhidroza se manifesta cu precadere in zona axilelor, a palmelor, a talpilor sau in zona inghinala. Aceasta poate insa sa se instaleze la nivelul intregului corp. Senzatia constanta de umiditate pe care o au cei care sufera de hiperhidroza este foarte neplacuta, in afara efectelor vizuale si a celor care tin de miros si care ii pot determina pe tineri sa se simta rusinati si sa se izoleze, renuntand astfel la viata sociala.

Care sunt cauzele care determina transpiratia excesiva?


Transpiratia este un proces obisnuit de care corpul nostru se foloseste pentru a-si regla temperatura. Maturizarea fizica si modificarea nivelului hormonal este una dintre principalele cauze care contribuie la aparitia hiperhidrozei. Tocmai de aceea, aceasta se manifesta cu precadere in perioada ce urmeaza adolescentei sau la menopauza, respectiv andropauza.
Stresul si anxietatea sunt, la randul lor, factori importanti ce pot influenta procesul transpiratiei. Consumarea unor anumite substante medicamentoase poate si ea sa stimuleze acest proces, de asemenea.


In numeroase cazuri, hiperhidroza a fost asociata si cu mostenirea genetica, deoarece un numar foarte mare de pacienti care sufera din cauza transpiratiei excesive, au cel putin inca un membru in familie care se confrunta cu aceasta problema.

Cum poate fi combatuta hiperhidroza?

Antiperspirantele cosmetice , indiferent de calitatea lor, sunt eficiente doar pentru persoanele care transpira normal. Acestea nu impiedica insa transpiratia abundenta, cauzata de hiperactivitatea glandelor sudoripare si de dereglarile acestora. Cat despre deodorantele pentru corp, acestea au doar rolul de a combate mirosurile neplacute, fara a avea insa efecte in ceea ce priveste umiditatea zonelor afectate.
Mai mult decat atat, acestea pot contine compusi chimici si parabeni care irita pielea sensibila sau alergica. In plus, nici nu pot fi folosite decat pentru anumite zone ale pielii, asa cum sunt axilele sau talpile.

Pentru a combate hiperhidroza ai nevoie de un produs special conceput pentru aceasta, unul care si-a dovedit eficienta clinica si care a fost testat de nenumarate ori si imbunatatit in permanenta. Odaban Spray este un astfel de produs.

Rolul principal al acestuia este acela de a inhiba activitatea glandelor sudoripare si de a combate astfel transpiratia excesiva.
Odaban a intrat pe piata in anul 1971 si a fost testat, de-a lungul timpului, in numeroase centre de dermatologie din Marea Britanie si Londra, respectiv imbunatatit constant pentru a le oferi
pacientilor care sufera de hiperhidroza cele mai bune solutii pentru a o combate.

De ce este eficient Odaban si cum functioneaza?

Majoritatea antiperspirantelor cosmetice contin substante care se pot descompune la contactul cu pielea transpirata, transformandu-se in compusi acizi care irita pielea si o sensibilizeaza. Spre deosebire de acestea, Odaban este imbogatit cu clorura de aluminiu si nu permite transformarea substantelor sale in acid hidrocloric. In plus, acesta este delicat cu pielea si nu o usuca atunci cand este folosit. La mentinerea hidratarii pielii contribuie si siliconul din componenta acestui antiperspirant eficient, care asigura si o aplicare uniforma si omogena a acestuia pe suprafata pielii, respectiv o eficienta constanta. Mai mult decat atat, este imbuteliat intr-un recipient etans, care nu permite patrunderea apei si evita astfel schimbarile chimice ce pot surveni din cauza umiditatii.

Cum se foloseste Odaban Spray?

Acest produs inovator nu este un antiperspirant obisnuit, pe care sa il folosesti dimineata si seara. Datorita substantelor sale active foarte eficiente, Odaban trebuie folosit cu o frecventa saptamanala. Acesta poate fi pulverizat pe suprafata intregului corp, in cazul in care zonele cu probleme o depasesc pe cea a axilei.
Este un produs sigur si eficient pe care il vei folosi acasa, fara a implica necesitatea unor tratamente aditionale.In urma testelor realizate de-a lungul timpului pe subiecti ce sufereau de hiperhidroza, Odaban si-a dovedit eficacitatea in proportie de 71 pana la 90% dintre cazuri. Mai mult decat atat, Odaban poate fi folosit in paralel cu produse cosmetice odorizante, in cazul in care iti doresti acest lucru, fara ca efectele sale benefice sa fie anulate sau diminuate.
Folosirea Odaban este eficienta inca de la prima aplicare, iar majoritatea pacientilor care l-au incercat au spus ca dupa 3 utilizari transpiratia corpului lor s-a reglat complet.

Odaban Spray Antiperspirant , alaturi de celelalte produse din gama, poate fi achizitionat din orice farmacie Sensiblu sau sau din magazinul online oficial odaban.ro.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-11 00:00:00