studentie.ro  » info-studentie » studentesc » 10 metode de a convinge un coleg sa iti faca proiectul

10 metode de a convinge un coleg sa iti faca proiectul

Publicat: 11 Mai 2011 | Vizualizari: 2972

Fie ca vorbim despre proiectul de licenta sau de disertatie sau de un proiect oarecare din anii de facultate, uneori realizezi ca nu ai cum sa te descurci singur si ai nevoie de ajutorul cuiva. De al colegului de camera, eventual, super destept si foarte silitor. Cum faci sa il determini sa te ajute, insa? Cateva idei descopera in continuare!

1.Ii faci cinste

Daca nu vorbim despre un proiect foarte complicat sau despre o parte foarte dificila a lucrarii de diploma, s-ar putea sa reusesti sa iti convingi colegul sa te ajute promitandu-i ca ii faci cinste. Bineinteles, momeste-l cu ce ii place mai mult - o pizza, multe beri sau o iesire in club, in functie de preferintele sale.

2.Il rogi la o materie care ii place

Cu putin noroc, proiectul tau este intocmai la materia care ii place mai mult si mai mult colegului tau de facultate. In acest caz, s-ar putea sa nu fie tocmai o corvoada sa te ajute, mai ales daca este pasionat si nu trebuie sa depuna eforturi colosale (cum ar fi in cazul tau) pentru a-ti da o mana de ajutor.

3.Il scutesti de treburile casei
O perioada, cel putin. Daca impartiti aceeasi camera de camin sau acelasi apartament, atunci te poti oferi sa faci tu treburile mai putin placute: sa duci gunoiul, sa faci curat, sa speli haine (la masina, evident), etc. Daca nu cumva este vreun maniac cu curatenia, s-ar putea ca oferta ta sa i se para foarte tentanta!

4.Ii depui CV-ul la tine la job

Daca stii ca isi cauta cu disperare un job, te poti oferi sa ii faci o mica-mare favoare si, in schimbul redactarii proiectului buclucas, sa ii depui CV-ul la departamentul de HR din compania la care lucrezi. Ai mai multe sanse daca firma la care esti angajat este una de renume, iar el ar face orice pentru a lucra (acolo sau in alta parte).

5.Ii faci cunostinta cu cineva
Cu cineva de care ii place. Daca stii ca este interesat de o anumita persoana din cercul tau de cunostinte, te poti oferi sa intermediezi apropierea dintre ei doi. Poate ca nu iti place sa faci pe Cupidonul, dar pentru a scapa de un proiect al naibii de greu din facultate, de ce nu ai face-o si pe asta?

6.Il ajuti si tu la un alt proiect
In sesiune, s-ar putea ca si colegul tau de facultate sa se confrunte cu niscaiva dificultati la o materie la care tu nu esti bata. In acest caz, va faceti o favoare reciproca: el te ajuta pe tine cu un proiect, tu il ajuti pe el cu un altul. Si sunteti amandoi fericiti!

7.Ii cumperi tigari pentru o saptamana
Sau cate o bere. Sau ce mai vrea el. In corelatie cu treburile casei, aceasta activitate ar trebui sa fie pliata pe ce stii tu mai bine ca isi doreste colegul tau de facultate. Gaseste-i viciul si profita de el! Daca este fumator inrait, se va bucura se economiseasca niste banuti si sa te ajute pe tine cu acel proiect stresant.

8.Ii faci o super favoare
Aceasta le-ar putea ingloba pe toate cele de mai sus si se poate referi la o chestie la care tu nu te-ai gandit, dar colegul tau, da. Lasa-l pe el sa iti spuna ce vrea – lucru pe care il va si face, daca nu ii place ce ii propui tu – si vezi daca ii poti indeplini dorinta sau. In masura in care se poate, inhama-te la ceea ce iti propune (si nu, nu vorbim despre diverse practici sexuale, decat daca nu cumva iti doresti si tu asa ceva!) si lasa-l apoi sa se ocupe in liniste de proiectul tau.

9.Ii oferi bani

Ca sa nu te complici, ii poti oferi colegului de facultate din start o anumita suma de bani pentru a-ti face proiectul. In functie de dificultatea acestuia, s-ar putea sa te coste cateva beri sau cateva pacheta bune de tigari! Suma variaza, dar tu esti cel care decide daca merita sau nu sa investesti, pentru a-ti fi realizat proiectul care iti face zile negre.

10.Il santajezi
Daca nu ai alta solutie, fa-o si pe asta: daca stii ca tine mortis ca Xulescu sa nu afle cutare lucru, ameninta-l ca o sa ciripesti daca nu te ajuta sa iti faci proiectul. O astfel de varianta ar putea fi o declaratie deschisa de razboi... dar daca lucrurile merg prost, ii poti spune oricand ca tu, de fapt, doar ai glumit...!

Dana Saporan - editor Studentie.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-01 00:00:00 - 2023-02-03 00:00:00