3 motive pentru a nu aduce un animal in camin
2/23653
calendar_month 01 Iul 2011, 00:00
Stii deja ca nu ai voie sa aduci un animal de companie in caminele din Romania, insa, daca alegi sa studiezi in strainatate, s-ar putea sa ai norocul – aparent – de a-ti fi permis accesul cu un animalut in camera de camin. Si totusi, fie ca vrei sa aduci pe sestache un animal in caminul tau din Romania sau in strainatate, este oare cea mai buna idee?

La prima vedere, poate fi, mai ales daca ai un animal de companie care iti este drag si de care nu ai prea vrea sa te desparti, odata cu plecarea la facultate. Insa, daca analizezi situatia mai bine, vei gasi cel putin cinci motive pentru a nu-ti aduce animalul de casa in camera de camin.

1. Camera de camin este mica. Ok, se poate sa te cazezi intr-un camin care sa dispuna de o curte in care sa iti scoti cainele la joaca, insa, cand vine vorba despre adapostirea lui in camera personala, lucrurile se complica. In primul rand, o camera de camin este mult prea mica pentru a-i permite unui caine sa se desfasoare. In al doilea rand, nu vei sta singur in camera respectiva, iar colegii tai s-ar putea sa nu fie tocmai incantati de ideea ta de a aduce un animal in spatiul si asa insuficient!

2. Igiena precara.
Presupunand ca iti aduci pisicuta in camera de camin, ar trebui sa te asiguri ca animalutul are mereu litiera curata, pentru a evita posibilele mirosuri ingrozitoare emanate de aceasta, ca are hrana, apa... Problema este ca, in facultate, nu ai cum sa stai toata ziua acasa si sa strangi dupa animalul tau care poate sa isi faca, la o adica, nevoile si acolo unde nu trebuie (poate chiar in pat!). Igiena camerei de camin poate avea mult de suferit, iar colegii tai nu vor fi deloc fericiti!

3. Vei deveni si mai antisocial. Chiar daca esti o persoana sociabila, la inceput de facultate nu prea ai cu cine sa vorbesti, iar faptul ca ai un animal de companie te poate ajuta initial, insa, pe termen lung, te poate impiedica sa socializezi atat de mult pe cat ai fi facut-o in lipsa lui. In plus, nici nu prea ai cum sa pleci mai mult de 2 zile departe de camin, pana nu reusesti sa gasesti pe cineva care sa aiba grija de animalutul tau (iar la inceput de facultate, este destul de greu de crezut ca ai avea tu incredere sa il lasi pe mana unui necunoscut!). Cu alte cuvinte, un animal de companie in camin te va impiedica sa profiti cum trebuie de oportunitatile studentiei, iar, mai tarziu, s-ar putea sa iti para rau!

Sursa foto: pixdaus.com

Dana Saporan - editor Studentie.ro