studentie.ro  » info-studentie » studentesc » 3 pasi pentru a gasi colegul de camera perfect

3 pasi pentru a gasi colegul de camera perfect

Publicat: 07 Iun 2012 | Vizualizari: 3575

Pe durata verii sau in urmatorul an universitar (poate chiar primul pentru tine!), alegerea colegului cu care vei imparti camera de camin sau de apartament poate avea o influenta coplesitoare asupra starii tale de bine. Cum reusesti sa il gasesti pe cel perfect pentru tine? Iata cativa pasi!

Ia prietenii in considerare

Intr-o prima faza, ai putea sa iei in considerare traiul cu un amic pe post de coleg de camera. Daca sunteti similari si va intelegeti bine, convietuirea voastra are toate sansele sa decurga fara incidente majore. In plus, in acest fel, eviti surprizele neplacute pe care ti le poate produce traiul cu un strain despre care nu stii nimic. Atentie: doar pentru ca sunteti foarte buni prieteni acum, nu inseamna ca amicitia voastra va trece neaparat testul convietuirii. Nu ar fi nici primul, nici ultimul caz de prietenie rupta din cauza neintelegerilor aparute in urma traiului in doi.

Alege un coleg de camera cu obiceiuri similare alor tale

Indiferent daca il cunosti deja sau este un strain, viitorul tau coleg de camera ar trebui sa aiba obiceiuri similare alor tale si un stil de viata cat mai apropiat. De aceea, o discutie care sa dezvaluie urmatoarele este chiar indicata:

  • Odihna. Se trezeste devreme sau este genul care se culca inspre orele diminetii?
  • Studiul. Este un student eminent sau mai degraba codas?
  • Distractia. Este o fire linistita sau genul care iese noapte de noapte in cluburi si/sau da party-uri acasa?
  • Curatenia. Este o persoana curata, ordonata sau lenesa?

Gaseste un coleg de camera cu anumite calitati esentiale

Nu in ultimul rand, nu ar strica sa gasesti, in masura in care este posibil, un coleg de camera care sa reuneasca urmatoarele calitati:

  • De incredere. Te poti baza pe el ca plateste chiria si utilitatile la timp.
  • Comunicativ. Va puteti intelege si sunteti pe aceeasi lungime de unda (astfel incat sa puteti rezolva problemele care, inevitabil, vor aparea pe parcurs).
  • Prietenos. Colegul tau de camera nu trebuie neaparat sa fie cel mai bun prieten al tau, dar nici la polul opus. "Citeste"-l si afla daca te simti lejer in compania lui sau dimpotriva.
  • Cu bun simt. O calitate esentiala, care te va scuti de probleme de tipul party-urilor cand tu inveti sau a sexului cand tu dormi in patul de alaturi.

Autor: D.S.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00