studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  3 pericole ascunse la care sa fii atent cand iti cauti cazare!

3 pericole ascunse la care sa fii atent cand iti cauti cazare!

1/172413
calendar_month 27 Mar 2014, 00:00
Cand iti cauti cazare, fie ca vorbim despre o camera de camin sau de una intr-un apartament, n-ar trebui sa te orientezi doar in functie de costuri ori de proximitatea fata de facultate. Exista cel putin alte trei aspecte importante, adevarate pericole ascunse, pe care este esential sa le ai in vedere.
1. Igrasia
Igrasia nu este doar inestetica - este de-a dreptul periculoasa pentru sanatate. O poti intalni in mai toate incaperile unei locuinte - inclusiv in camera de camin, bineinteles, prezenta sporilor de mucegai fiind favorizata de combinatia "umzeala + caldura".

Asadar, atunci cand inspectezi apartamente, garsoniere, camere de camin etc. in cautarea locului perfect de cazare, nu uita sa arunci un ochi si pe la colturi - orice urme inchise la culoare pe pereti ar trebui sa te faca sa spui "pas". Nu de alta, dar despre igrasie se stie deja ca agraveaza simptomele astmaticilor si duce la afectiuni ale tractului respiratorsuperior, dar si la alte probleme, potential severe, de sanatate.
2. Izolatia termica
Mai mult decat izolatia fonica, aceea termica este destul de importanta cand iti cauti un loc de cazare in care sa nu dardai, cu caloriferul dat la maximum, pe timp de iarna.

Daca, in general, camerele de camin sunt prea mici ori prea ticsite cu studenti pentru ca izolatia termica sa fie o problema, ideal ar fi sa te orientezi dupa acest aspect daca vrei sa stai intr-o locuinta la bloc. Cum tot mai multe blocuri au beneficiat si beneficiaza in continuare de reabilitare termica, ar trebui sa ai de unde alege.
3. Starea in care se afla
Poate fi cool sa locuiesti intr-o camera de camin / apartament / garsoniera foarte ieftina, care insa sta sa cada pe tine, si sa treci asta la capitolul "experiente studentesti". Dar, daca te gandesti mai bine, s-ar putea totusi sa descoperi ca, de fapt, nu iti doresti asta.

De ce? Fiindca poti avea parte de probleme serioase, de la cele mentionate anterior, care vizeaza igrasia si izolatia termica, pana la accidente serioase - te-ai putea electrocuta din cauza unei prize / interupator care nu este bine izolat, te poti trezi cu bucati de tavan in cap in timp ce dormi, cu "vizitatori" nepoftiti (gandaci), ca sa nu vorbim despre defectarea centralei termice si toate problemele care decurg de aici. Gandeste-te, asadar, de doua ori inainte sa accepti o cazare ieftina, dar care iti ofera conditii de trai absolut deplorabile.

Foto: adevarul.es