studentie.ro  » info-studentie » studentesc » 3 sfaturi pentru a nu ramane fara bani in facultate

3 sfaturi pentru a nu ramane fara bani in facultate

Publicat: 01 Nov 2012 | Vizualizari: 2860

De indata ce pasesti pragul studentiei, incepi sa constati cel putin doua lucruri: ca esti departe de ai tai si ca poti sa faci fix ce ai tu chef. Aceasta constatare poate duce rapid la cheltuieli pe care nu ti le permiti si la zile prelungite de foamete. Cum sa faci totusi pentru a nu cadea in capcana si a invata sa cheltuiesti rezonabil? Iata trei idei!

Scapa de iesirile dese in oras

Azi o iesire la shaorma, maine una la pizzerie, in weekend o iesire in club - incet, incet, bugetul tau se duce pe apa sambetei. Intr-adevar, poate fi placut sa iesi cu amicii din camin sau cu colegii de la facultate, insa toate aceste activitati iti vor lasa gauri serioase in portofel. De aceea, fa-ti un plan luna de luna, prin care sa iti aloci distractiei o suma mai mult sau mai putin fixa si cheltuieste strict atat cat ai alocat. In acest fel, vei reusi sa iti planifici iesirile - ca sa faci economii, invita colegii pe la tine; este mai ieftin! - astfel incat sa nu mori de foame in ultima saptamana din fiecare luna si sa eviti datoriile.

Atentie la cumparaturile inutile

Ai pus ochii pe un pulover superb si n-ai liniste pana nu ti-l cumperi. Te regasesti in descriere? Daca da, s-ar putea ca bugetul tau sa nu fie foarte fericit, in special daca puloverul in cauza nu este tocmai ieftin. Este firesc ca, pe durata studentiei, sa iti doresti sa te imbraci intr-un anumit fel si sa faci achizitii in consecinta. Nu este la fel de firesc insa sa arunci banii pe lucrusoare pe care le-ai putea lua mai tarziu de la reduceri sau le-ai putea gasi in alte magazine la preturi mai normale.

Prefera transportul in comun in locul masinii personale

Daca te numeri printre norocosii studenti care beneficiaza de o masina personala, s-ar putea sa dispui si de finantele necesare pentru a o intretine si a te deplasa cu ea oricand doresti. Totusi, nu este exclus sa ai masina, dar banii sa nu te dea afara din casa. In cel din urma caz, cel mai indicat ar fi sa o "uiti" in parcarea din fata caminului/blocului pentru a-ti salva bugetul de la un dezastru. Foloseste transportul in comun pentru a te deplasa inspre si dinspre facultate si apeleaza la masina personala doar cand mergi acasa, la ai tai, sau in situatii urgente.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-05 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00