studentie.ro  » info-studentie » studentesc » 4 secrete pentru a te acomoda repede cu viata de student

4 secrete pentru a te acomoda repede cu viata de student

Publicat: 17 Sep 2012 | Vizualizari: 4063

Trecerea de la anii de liceu la studentie poate fi dificila, iar perioada de acomodare iti poate pune provocari pe care este posibil sa nu stii cum sa le abordezi. Pentru ca perioada de tranzitie sa ti se para mai usoara, iata 4 secrete care te vor ajuta sa te acomodezi mai rapid!

Implica-te

Una dintre cele mai bune modalitati de a-ti face primele luni la facultate mai usoare este aceea de a te implica in tot ceea ce tine de noua ta viata. Socializeaza, fa-ti noi prieteni, fii atent la cursuri si studiaza din timp (vei descoperi ca iti face bine sa citesti chiar si cele mai plictisitoare materiale decat sa stai sa te uiti pe pereti si sa devii melancolic!), inscrie-te intr-un ONG, apuca-te de un sport (poate ca facultatea iti ofera sansa de a face parte dintr-o echipa sau de a practica un sport drag) etc. Oportunitati exista cu duiumul, important este ca tu sa iei decizia de a profita de ele si, cu ajutorul lor, sa te acomodezi mai curand decat te-ai fi asteptat!

Fii deschis la nou

In special daca, pentru a studia, ai plecat din orasul natal intr-unul mai mare sau chiar intr-o alta tara, este important sa fii constient de la bun inceput ca lucrurile vor fi diferite, ca este posibil ca oamenii sa aiba obiceiuri, atitudini, pareri diferite de cele cu care ai crescut etc. In acest caz, secretul acomodarii tale consta in a-ti pastra mintea deschisa la nou. Fii curios si intelegator si nu te grabi sa judeci fara sa intelegi - s-ar putea sa ai surpriza ca acei oameni, de pilda, pe care ii vezi atat de diferiti de tine sa iti semene mai mult decat crezi!

Aminteste-ti de ce esti aici

In corelatie cu primul punct, chiar si atunci cand iti este greu, este important sa nu uiti nicio clipa de ce ai ales sa mergi la facultate. In definitiv, lasand la o parte dificultatile pe care le intampini in perioada de acomodare (ca fapt divers, probleme vor exista intotdeauna!), motivul pentru care esti aici conteaza, de fapt.

Ai ales o facultate si o specializare care iti plac si un domeniu pe care vrei sa il aprofundezi pentru ca, ulterior, sa poti avea o cariera asa cum iti doresti. Prin urmare, implica-te in tot ceea ce tine de facultate, de la descoperirea salilor (atat de bine ascunse!) unde au loc cursurile la realizarea tututor temelor din timp si lectura cartilor din bibliografia obligatorie (poate chiar in avans, mai ales ca in prima perioada chiar nu vei avea prea multe de facut). Si cand termini tot ce ai de facut, iesi la o bauta cu noii tai colegi - ca doar nu poti sta mereu inchis in camera, nu?

Nu te indopa

Lipsa de activitate, plictiseala si singuratatea te-ar putea determina sa mananci mai mult decat in mod normal si sa acumulezi kilograme nedorite si nesanatoase in etapa de acomodare. Ei bine, pentru a evita orice fel de neajunsuri, propune-ti sa faci miscare! Pe langa sfaturile de la punctul 1, poti incerca si alte activitati, de tipul jogging-ului. Totodata, in masura in care este posibil, roag-o pe mama ta sa te ajute cu mancarea gatita in prima perioada, pentru a evita, astfel, sa mananci hrana nesanatoasa din abundenta (saorma iti spune ceva?).

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-01 00:00:00