studentie.ro  » info-studentie » studentesc » 4 sfaturi pentru a lega prietenii la facultate

4 sfaturi pentru a lega prietenii la facultate

Publicat: 20 Sep 2012 | Vizualizari: 1917

Odata ce ai plecat la facultate, devine tot mai evident ca ai lasat in urma vechile prietenii din liceu si ca, aflat intr-un mediu complet nou, va trebui sa iti faci noi amici. Usor de zis, greu de facut? Nu tocmai. Iata 4 sfaturi utile care te vor ajuta sa legi prietenii rapid la facultate!

Fii cu adevarat interesat sa ii cunosti pe ceilalti

O atitudine superficiala vizavi de cei din jurul tau va genera un raspuns pe masura din partea lor. De aceea, daca iti doresti sa legi prietenii trainice la facultate, demonstreaza ca esti cu adevarat interesat sa iti cunosti colegii. Pune-le si intrebari mai "serioase" (de ce au ales tocmai facultatea asta, ce cariera vor sa urmeze etc.) si fii pregatit sa ii asculti cu atentie.

Zambeste

Banal, nu? Zambetul este cea mai simpla si naturala metoda de a-i arata cuiva ca iti este simpatic. Si cum prima impresie chiar conteaza, daca zambesti sincer atunci cand faci cunostinta cu cineva, este foarte posibil ca el sau ea sa te considere din prima o persoana agreabila. In plus, metoda nu da roade doar in cazul amicitiilor: afla ca fetele sunt mult mai predispuse sa fie interesate de baietii care le arunca un zambet frumos prima oara cand dau cu ochii de ele!

Retine numele colegilor. Este important.

Macar in cazul celor care iti sunt simpatici, este important sa faci un efort de a le retine numele. Numele propriu este foarte pretios pentru fiecare dintre noi si utilizarea lui cat mai frecventa intr-o conversatie este foarte magulitoare. Fara a le folosi exagerat de mult, asigura-te ca le spui noilor tai amici de la facultate cat mai des pe nume.

Gaseste puncte de interes comun

Cea mai buna metoda de a sparge gheata este aceea de a gasi un punct comun intre tine si colegii tai. Ai vizitat Brasovul, orasul natal al acelei colege simpatice? Perfect: impartaseste-i si ei acest detaliu si de aici conversatia ar trebui sa curga fara probleme. Ca sa nu mai zicem ca ea se va simti mai confortabil in prezenta ta, in atari circumstante.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00