5 probleme comune cu care te intalnesti la camin
3/34922
calendar_month 06 Oct 2014, 00:00
Pentru aceia dintre voi care au fost obisnuiti sa aiba propria camera acasa si se vor muta la camin, noua situatie de locuit alaturi de 2-3 colegi de camera este o mare schimbare. Ca sa treci mai usor peste, fa cunostinta cu cele mai comune 5 probleme si pune deja in aplicare un plan de evitare a lor!
Vor pune stapanire pe lucrurile tale
Fie ca unul din colegi vrea sa iasa in oras si nu are cu ce sa se imbrace sau ca i s-a facut foame si nu are rabdare sa-si pregateasca ceva, este foarte posibil sa apeleze la ce-ti apartine. Ba mai mult, fara sa te intrebe. Explica-i politicos ca desi impartiti spatiul de locuit, lucrurile sunt ale fiecaruia dintre voi. De asemenea, ca sa fii respectat din acest punct de vedere, incepe tu prin a sta departe de obiectele colegilor sau, daca chiar ai nevoie de ceva, cere voie sa imprumuti.
Unii colegi sunt mai dezordonati
Nu este exclus sa dai peste colegi care sunt obisnuiti sa traiasca intr-un "haos organizat", sa-i spunem asa. Sau poate ca si tu esti la fel. Acum nu mai locuiti singuri, asa ca ar trebui sa stabiliti cateva reguli de ordine interioara de la care sa nu va abateti niciodata si ai grija ca partea ta de camera sa fie mereu pusa la punct.
Probleme de igiena personala
Nimic nu poate fi mai neplacut decat sa convietuiesti cu cineva pentru care igiena persoana nu este punctul forte. Asigura-te ca ai hainele mereu curate pentru a nu fi in vizorul colegilor. Nu te sfii sa faci observatie colegilor daca se afla intr-o asemenea situatie.
Nu ti se respecta spatiul personal
Camerele de camin sunt mici sau, mai bine zis, insuficiente pentru 3-4 persoane. De aceea, comprimarea tuturor lucrurilor intr-o parte a camerei devine o provocare. Colegii tai de camin detin acelasi spatiu ca si tine asa ca este foarte important ca sa va respectati reciproc spatiul personal.
Colegii tai refuza sa respecte cateva reguli de bun simt
Cu totii suntem diferiti, insa mai trebuie sa facem si compromisuri atunci cand ne decidem sa locuim la camin. Daca ai colegi care sunt "pasari de noapte", asculta muzica tare sau au un fus orar opus, apar problemele. La fel cum am spus si mai devreme, este esential sa stabiliti limitele inca de la inceput, pentru a nu transforma amanuntele in probleme mari.

Tu cu ce probleme te-ai confruntat pana acum la camin?

Andreea Catan
Foto: lincoln.ac.nz