studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  5 sfaturi pentru a te instala mai usor in camera de camin

5 sfaturi pentru a te instala mai usor in camera de camin

1/159105
calendar_month 29 Aug 2013, 00:00
In curand va incepe un nou an universitar. Daca pentru studentii din anii terminali, caratul bagajelor si instalarea in noua camera de camin sunt o corvoada, pentru boboci aceasta este o noua etapa in viata, ce ii face sa se simta mult mai independenti. Pentru a evita totusi ca primele zile din noul an universitar sa fie pline de stres, iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa te instalezi mult mai usor in camera de camin:

1. Lucreaza in echipa

Daca vrei ca mutatul in camin sa fie mult mai eficient si mai simplu, nu iti trimite parintii imediat acasa. Mai bine i-ai ruga sa te ajute sa iti pui in ordine lucrurile. Chiar daca crezi ca nu ai nevoie de ajutor, instalarea in noua ta camera de camin ti se va parea mult mai placuta si usoara daca ai si companie.

2. Organizeaza-te

Pentru ca instalarea in camera de camin sa fie cat mai usoara este necesar sa organizezi putin lucrurile chiar din momentul in care le impachetezi. Asigura-te ca toate cutiile sunt marcate si etichetate cu ceea ce contin. Astfel, procesul de despachetare si ordonare a lucrurilor va fi mult mai usor.

3. Fii cu un pas inaintea celorlalti

Daca vrei sa te instalezi linistit/a in camera de camin, fara ca in jurul tau sa fie agitatie si mult stres, incepe procesul de instalare cu cateva zile inainte de a veni ceilalti studenti.

De asemenea, daca te muti mai devreme, nu va trebui sa cauti prea mult timp un loc de parcare, iti vei putea alege patul pe care il doresti si vei avea timp sa mergi linistit la cumparaturi in cazul in care observi ca mai ai nevoie si de alte lucruri in noua ta camera de camin.

4. Nu lua prea multe bagaje

Nu indesa in bagajul tau numeroase lucruri de care nu ai nevoie chiar din prima saptamana, mai ales in cazul in care trebuie sa iti cari singur/a bagajul pana la camin. Iti poti achizitiona lucrurile de care ai nevoie si in timp. Daca fiecare si-ar aduce toate lucrurile de acasa, camera de camin s-ar aglomera foarte mult, devenind practic o debara, in care cu greu ti-ai mai gasi obiectele de care ai nevoie.

5. Nu invada intreaga camera

Incearca sa iti aranjezi lucrurile incat sa respecti si spatiul celorlalti. Camera de camin nu este doar a ta. Nu iti raspandi lucrurile peste tot si nu incepe decorarea peretilor inainte de a veni si colegul tau. Pentru a evita conflictele este mai bine sa va consultati in acest sens.

Sursa foto: oncampus.oberlin.edu
Autor: Ana Ionescu