studentie.ro  » info-studentie » studentesc » 6 cai de a-ti atinge scopurile pe termen lung

6 cai de a-ti atinge scopurile pe termen lung

Publicat: 26 Nov 2010 | Vizualizari: 2906

In facultate si in viata, in general, este important sa ai un plan si niste scopuri pe care sa le urmaresti, astfel incat sa stii incotro te indrepti pe plan profesional, printre altele. Cu toate acestea, nu este tocmai usor sa te tii de telurile propuse – daca vrei sa reusesti, descopera sase metode prin care iti poti atinge scopurile pe termen lung!

1. Fii realist
Aceasta este regula primordiala atunci cand iti faci planuri de viitor si iti stabilesti niste scopuri. Petnru a le putea duce la indeplinire, este esential sa fii realist si sa nu iti urmaresti visuri a caror sansa de realizare este minima sau chiar inexistenta. Atunci cand te hotarasti ce anume vrei de la viitor, gandeste lucid si rece, luand in considerare calitatile, aptitudinile, inclinatiile tale catre un anumit domeniu, etc.

2. Concentreaza-te asupra a ceea ce poti controla
Pentru a-ti atinge scopurile pe termen lung, este, de asemenea, important sa nu iti lasi viitorul in mainile altora. Concentreaza-ti atentia, asadar, asupra factorilor pe care ii poti influenta tu – nu este recomandat, prin urmare, sa traiesti doar cu o speranta nerealista de tipul „sper ca volumul meu de nuvele va avea succes”, daca editurile continua sa iti respinga manuscrisul. Nu trebuie sa te descurajezi, ci sa iti dai seama ce anume poti face tu, in primul rand, pentru tine.

3. Fii sigur ca asta este ceea ce iti doresti
Este posibil sa fii tentat de mai multe lucruri in acelasi timp. Spre exemplu, se poate sa fi fost nevoit sa alegi intre mai multe facultati atunci cand te pregateai de studentie. In mod normal, alegerea ta s-a bazat, in cele din urma, pe dorinta ta cea mai arzatoare – nu are rost sa iti irosesti timpul facand ceva ce nu te pasioneaza!

4. Imparte scopurile in teluri mai mici
Fiecare scop pe termen lung este format din teluri mai mici, care trebuiesc indeplinite rand pe rand. Astfel, pentru a-ti atinge scopul final, este esential sa stii care sunt pasii exacti care te vor duce acolo. Fa-ti un plan concret si realist si abia apoi treci la realizarea scopului tau maret.

5. Munceste constant
Asa cum spuneam si mai sus, este esential sa ai un plan bine structurat, impartit pe perioade de timp. Stabileste foarte clar ce si cum trebuie sa faci, astfel incat sa muncesti in mod sustinut, pentru a-ti atinge scopurile. Intocmeste-ti planul pe zile ca sa stii mereu ce ai de facut – nu trebuie sa ai lucruri foarte importante de realizat in fiecare zi; important este sa fii mereu in contact cu scopul tau final.

6. Obisnuieste-te cu ideea ca va fi greu

Orice scop complex necesita o munca pe masura. Asadar, obisnuieste-te cu ideea ca va trebui sa muncesti destul de mult si de constant pentru a reusi sa ajungi acolo unde ti-ai propus. Invata sa te motivezi si sa treci peste momentele de deznadejde, amintindu-ti in permanenta cat de mult iti doresti sa iti atingi un scop anume si cat de multumit vei fi o data ce acesta va putea fi taiat de pe lista ta de scopuri pe termen lung.


Dana Saporan - editor Studentie.ro

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00