studentie.ro  »  Info studentie  »  Studentesc  »  7 lucruri pe care trebuie sa le inveti cand incepi facultatea

7 lucruri pe care trebuie sa le inveti cand incepi facultatea

1/181992
calendar_month 17 Sep 2014, 00:00
Nici nu calci bine pragul facultatii la inceputul noului an universitar, ca deja esti invadat de o multime de informatii si locuri noi cu care trebuie sa te familiarizezi rapid. Pentru a nu te bulversa si a nu te simti coplesit de situatie, fa o selectie rapida de informatii si pune-te la curent cu top 7 lucruri absolut necesare pe care trebuie sa le stii la inceputul studentiei!

1. Caminele din imprejurimi - familiarizeaza-te cu principalele camine studentesti care sunt in apropiere de facultate, mai ales daca nu ti-ai gasit inca un loc de cazare; afla rapid si persoana responsabila cu impartirea locurilor in camin, pentru a vedea ce optiuni de cazare ti-au mai ramas.

2. Secretariatul sau biroul de inregistrari - vei fi nevoit sa il frecventezi constant la inceputul facultatii, pentru a-ti pune in ordine dosarul de inscriere si a obtine toate actele necesare pentru statutul de student.

3. Conducerea facultatii - ar fi neplacut sa ajungi in primele zile la facultate si sa nu stii numele decanului, rectorului sau al altor reprezentanti din conducerea facultatii in care studiezi; afla si retine macar cele mai importante nume din consiliul de administratie.

4. Salile de curs si seminar - familiarizeaza-te din prima zi cu structura arhitecturala a cladirii in care vei studia timp de 3-5 ani si, eventual, noteaza-ti numele si etajele la care sunt localizate principalele sali de curs, pentru a te descurca mai usor.

5. Locurile unde isi fac "veacul" studentii - dupa ce ai terminat cu partea oficiala a micii tale "anchete", este timpul sa cauti si sa depistezi care sunt pub-urile, barurile, cantinele sau cafenelele unde mananca ieftin si isi petrec studentii timpul in afara orelor de curs.

6. Biblioteca facultatii si locurile secrete de invatat ale studentilor - daca facultatea in care studiezi este dotata cu biblioteca proprie, fa-i o vizita si inscrie-te; afla de asemenea ce fel de facilitati iti ofera - internet gratuit, cafenea, literatura de specialitate si nu numai etc.; in cazul in care nu are biblioteca, afla unde au loc intalnirile secrete ale studentilor care fac schimb de carti, cursuri sau invata impreuna.

7. Locuri cu xerox si imprimanta ieftine in zona - vei avea nevoie de aceste facilitati de-a lungul intregii facultati, de aceea, este indicat sa descoperi de la inceput unde este cel mai apropiat astfel de loc in preajma facultatii, dar si unde gasesti cele mai mici preturi per pagina in orasul in care studiezi.

Foto: Vidyanagarcollege.net